ترحلوا مجلسی اغلب به عنوان دسری فوق العاده در مراسم مختلف و خصوصا سر سفره افطار وجود دارد و با تزیینی زیبا، چشم هر بیننده ای را خیره می کند. اما برای طبخ ترحلوای مجلسی تنها ظاهر زیبا ملاک نیست و با رعایت نکاتی می توان به طعم واقعی این دسر دست یافت.

جالبز | بخش آشپزی – حلوا همواره به عنوان نذری در مراسم عزاداری و حتی در جشنهای مذهبی مورد استقبال قرار گرفته و در مناطق مختلف ایران با مواد متنوعی درست میشود. حلوا سه آرد، حلوای زعفرانی، حلوا هویج، حلوا با آرد برنج و ترحلوا از معروفترین انواع این شیرینی خوشمزه هستند که گاهی به عنوان دسر بر سر سفره افطار خودنمایی میکنند و گاهی نیز به عنوان یک میان وعده همراه با چای مورد استفاده قرار میگیرند. آیا میدانید ترحلوا مجلسی چگونه درست میشود و رعایت چه نکاتی در بهتر شدن کیفیت و طعم آن تاثیر دارد؟ برای دریافت پاسخ این سوال با طرز تهیه ترحلوا مجلسی با ما همراه باشید …
طرز تهیه ترحلوا مجلسی
تهیه ترحلوای مجلسی را با درست کردن شربت آن آغاز کرده و پس از آماده شدن شربت، آرد ترحلوا را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه شربت | |
آب | 1/2 پیمانه |
گلاب | 1/2 پیمانه |
شکر | 1.5 پیمانه |
زعفران ساییده | 1/4 قاشق چایخوری |
دستور تهیه شربت برای ترحلوا مجلسی
- آب را در قابلمهی کوچکی ریخته و شکر را به آن اضافه کنید، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا ذرات شکر در آب حل شود.
- وقتی شکر در آب حل شد، گلاب و زعفران را اضافه کرده و اجازه دهید شربت بجوشد و کمی غلیظ شود.
- حرارت را خاموش کرده، شربت را کنار گذاشته و مشغول ادامه کار برای درست کردن ترحلوا شوید.
مواد لازم | |
آرد سفید، آرد گندم سبوسدار یا آرد سنگک | 2 پیمانه سرپر |
روغن جامد یا روغن حیوانی یا کره | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 1/4 پیمانه |
پودر هل | 1/2 قاشق چایخوری |
خلال پسته و خلال بادام و پودر نارگیل برای تزیین | به میزان لازم |
دستور تهیه
- ابتدا آرد را الک کنید تا هنگام حرارت دیدن گلوله گلوله نشود.
- آرد الک شده را در تابه یا قابلمهای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- آرد را مرتب با قاشق چوبی هم بزنید تا به صورت یکنواخت حرارت ببیند و بوی خامی آن گرفته شود.
- وقتی که رنگ آرد تغییر کرده و کمی تیره شد (به رنگ کرمی درآمد)، حرارت را خاموش کرده و دوباره آرد را الک کنید تا حلوایی صاف و یکدست عمل آید.
- آرد الک شده را دوباره به تابه یا قابلمه برگردانید و آن را در کنارههای ظرف جمع کنید طوریکه در وسط ظرف، هیچ آردی وجود نداشته باشد.
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس روغن جامد یا روغن حیوانی، روغن مایع و پودر هل را در وسط تابه یا قابلمه ریخته و شروع به هم زدن مواد کنید.
- مواد را مرتب هم بزنید تا به رنگ مورد نظر شما درآید، البته این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که با افزودن شربت به مواد رنگ آنها تیرهتر میشود.
- پس از تفت دادن آرد در روغن و رسیدن به رنگ دلخواه، شربتی را که قبلا درست کرده بودید به آن اضافه کرده و همچنان بر روی حرارت ملایم به هم زدن ترحلوا ادامه دهید تا شربت کاملا به خورد آرد برود.
- وقتی ترحلوا به روغن افتاد و مانند یک گلوله از کف تابه جدا شده و در یک طرف جمع شد، حرارت را خاموش کنید.
- ترحلوا را در ظرف سرو بکشید و بسته به سلیقه خود آن را با خلال پسته، خلال بادام یا پودر نارگیل تزیین کنید.
نکات مهم
- برای طبخ یک ترحلوای مجلسی با رنگی طلایی باید با دقت و حوصله، آرد را بر روی حرارت خیلی ملایم تفت دهید تا حرارت به صورت یکنواخت توزیع شده و بوی خامی آرد کاملا گرفته شود.
- در مرحله اول تفت دادن آرد مراقب باشید رنگ آرد زیاد تیره نشود، در حدی که رنگ آرد کرمی شود کافیست.
- تفت دادن بیش از حد آرد باعث سوختگی آن و ایجاد طعم تلخ در حلوا میشود، بنابراین مراقب باشید آرد را بیش از اندازه تفت ندهید.
- بهترین ترحلوا را میتوانید با آردهای سبوسداری مانند آرد سنگک درست کنید که گلوتن پایینی دارد و باعث لطیفتر شدن حلوا میشود.
- استفاده از آرد نانوایی بدون سبوس، باعث کش آمدن ترحلوا میشود که برای رفع این مشکل میتوانید مقدار کمی آرد نشاسته به آرد حلوا اضافه کنید.
- برای ایجاد عطر بهتر در ترحلوا مجلسی در انتهای طبخ میتوانید چند قطره گلاب یا عرق هل به آن اضافه کنید.
- قبل از اضافه کردن شربت، ۲ قاشق غذاخوری شکر روی ترکیب آرد و روغن پاشیده و مرتب هم بزنید تا حلوا پف کند.
- به جای روغن جامد یا روغن حیوانی میتوانید از کره در تهیه ترحلوا مجلسی استفاده کنید.
- ترحلوا مجلسی را میتوانید با ترکیب آرد برنج و آرد گندم نیز درست کنید، که در این صورت رنگ آن روشنتر میشود.
- ترحلوا مجلسی را میتوانید قالب زده یا یا استفاده از قیف و ماسوره به صورت اشکال زیبا تزیین کنید.
شما چه ترفند دیگری را برای طبخ ترحلوای خوشمزهتر سراغ دارید؟ دیدگاهها و تجربیات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” با مخاطبان جالبز درمیان بگذارید.
منبع: ستـــاره