
طرز تهیه بلال کبابی
مواد لازم | |
بلال | 2 عدد |
آب جوش | 1 پارچ |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- پوست بلالها را از قسمت غلاف سر آن بکشید تا جدا شود، همه موهای بلال را به طور کامل جدا کرده و سر آن را نیز با چاقو جدا کنید، ولی دسته بلال ها را نبرید.
- بلال ها را روی حرارت ملایم اجاق گاز یا روی آتش ذغال قرار داده و به کمک دسته آنها بچرخانید تا همه دانههای ذرت به طور یکنواخت کباب شوند.
- آب جوش را در یک پارچ با دیوارهی بلند بریزید و نمک را به آن اضافه کنید. آب نمک را هم بزنید تا نمک در آب جوش حل شود.
- بلالها را پس از کباب شدن در آب نمک موجود در پارچ قرار دهید و پس از چند ثانیه به صورت داغ سرو کنید.
دانههای ذرت مانند سبزیجات و میوه جات قادرند آنتی اکسیدانهای مورد نیاز بدن را تامین کنند. پلی فنل موجود در دانههای ذرت با از بین بردن رادیکالهای آزاد، میتواند خطر بروز بیماریهای قلبی، سرطان و بیماریهای متابولیکی مثل دیابت را کاهش دهد. هرچند بلال به تنهایی یکی از مواد غذایی پرخاصیت است، ولی روش طبخ و افزودنیهایی که برای مزه دار کردن آن مورد استفاده قرار میگیرند، سلامتی و خواص آن را تحت تاثیر قرار میدهند. افزودن موادی همچون نمک، کره و سسهایی که همراه با بلال مصرف میشود، ارزش غذایی آن را کاهش داده و زمینه چاقی و بیماریهای متابولیکی را فراهم میسازد.
اگرچه پختن دانههای ذرت باعث کاهش ویتامین C موجود در آن میشود، ولی خاصیت آنتی اکسیدانی آن حتی پس از پختن و حرارت دیدن حفظ شده و تا ۵۳ درصد افزایش مییابد. پختن ذرت باعث میشود مواد مغذی موجود در آن مانند کاروتنوئیدها، آزاد شوند و در واقع همین کاروتنوئیدها هستند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان را کاهش میدهند. حرارت دادن و پختن دانههای ذرت علاوه بر افزایش آنتی اکسیدان ها، منجر به آزاد شدن اسید فرولیک در آن شده که خواص زیادی برای سلامتی دارد. البته باید این نکته را در نظر داشت که مصرف ذرت مثل هر ماده غذایی دیگری، برای همه افراد و در هر شرایطی مناسب نیست و مصرف بیش از حد و انحصاری آن باعث کمبود ویتامین B. و عدم جذب آن میشود. از طرفی ذرت سرخ شده و کبابی برای افراد مبتلا به سرماخوردگی مناسب نیست و افراد مبتلا به واریس باید در مصرف آن احتیاط کنند. همچنین زیاده روی در مصرف ذرت باعث ناراحتیهای گوارشی و سوء هاضمه میشود.
منبع: ستـــاره