جالبز | دسته آشپزی – بحث این روزهای دنیای همبرگر و به قول خیلیها خانوادهی برگر، بحث طعمها و انواع مختلف برگر است. هرچند که اصل همبرگر باید با گوشت چرخکرده درست شود اما خلاقیت آشپزها و برگرکارها امان نداده و برگر را با گوشت مرغ و سویا و حتی میگو و ماهی هم روانه بازار کرده است! به جز تنوعی که در گوشت برگرها وجود دارد، ما حتی در نوع برگر با گوشت قرمز، مزههای متفاوتی از آن را میبینیم که فقط و فقط از تنوع در تاپینگها بوجود میآید؛ موادی که روی برگر چیده میشود!
در این مطلب میخواهیم یک دیکشنری تمام عیار از این فست فود خوشمزه و استاندارهای پخت آن و رسپیهای جدید و بینظیر از این غذای محبوب را با شما به اشتراک بگذاریم.
در این مطلب میخوانید:
- استانداردهای پخت همبرگر
- چیکن برگر
- برگر شکم پر با پنیر چدار
- برگر با تخم مرغ
- برگر سوسیس و اسفناج
- برگر فلفل قرمز آتشین
- ماشروم برگر
استانداردهای پخت همبرگر
✸ برای پخت همبرگر کلاسیک و اصلی شما نیاز به گوشت قرمز چرخکرده دارید. اما اینکه چه نوع گوشتی استفاده کنید مهمترین مسئله در تهیهی برگر است. فراموش نکنید اگر گوشت مناسبی را انتخاب کنید و آن را اصولی بپزید، دیگر نیاز به تاپینگهای عجیب و غریب ندارید! برای یک گوشت برگری خوب و خوشمزه، باید از گوشت چرخکرده گوساله استفاده کنیم که حداقل 20% چربی و 80% گوشت داشته باشد. گوشت ما به چربی نیاز دارد تا خشک نشده و طعم خوبی به ساندویچ بدهد.
ممکن است فکر کنید که چربی باعث میشود که گوشتتان آب برود و تا حدودی هم درست فکر میکنید اما نگران نباشید چون این مسئله قابل حل است و کلیدش را در ادامه خواهیم گفت!
✸ سعی کنید همیشه گوشتتان تازه و با کیفیت باشد و هنگام ورز دادن آن قبل از پخت زیاد به گوشت فشار نیاورید و زیاد هم نزنید تا گوشت برگرتان ترد و بافت دار باشد.
✸ اگر میخواهید در برگرتان از ترکیب گوشت و سویا استفاده کنید، بهتر است سویا را از قبل 10 دقیقه در آب به همراه کمی آبلیمو بجوشانید و سپس آن را از صافی رد کنید و بعد از آن به همراه گوشت چرخ کنید تا خوب یکدست شوند.
✸ برای طعمدار کردن گوشت همیشه میتوانید از ادویه مخصوص برگر استفاده کنیدT اما قطعا استفاده از طعم دهندههایی مثل سیر و پیازچه و … مزه برگر گوشت شما را جذابتر خواهد کرد.
✸ قبل از سرخ کردن یا گریل کردن گوشت چه در همبرگر کلاسیک و چه در انواع برگر گیاهی که سویا دارند، حتما گوشت را کمی در فریزر قرار دهید تا حالت منسجمتری پیدا کند. هرچند در طرز تهیه همبرگر مرغ خانگی ما گاهی مرغ چرخکرده را باید در پودر سوخاری غرق کنیم و سپس آن را سرخ کنیم، بنابراین در این حالت نیازی به قرار دادن در فریزر نداریم.
✸ نان همبرگر هم موضوع دیگری است که باید به آن توجه کنید. امروزه برای این فست فود جذاب، نانهای گردی میپزند که اکثرا شیرین است و از آرد گندم تهیه میشود و البته انواع دیگری هم در برخی رستورانها که برگر متفاوت میپزند رایج است؛ مثل نان جو، نان چاودار، نانهای ادویهدار یا کنجدی.
بسیاری از کسانی که برگر خانگی درست میکنند نان آن را هم خودشان میپزند که البته رعایت تناسبات را باید خیلی دقت کنند چراکه یکی از رموز تهیه نان با کیفیت، رعایت تناسب مواد اولیه میباشد. برخی از این مواد نقش مهم در تهیه نان دارند. به عنوان مثال خمیرمایه، که برای فعال شدن و عمل آمدن نیاز به مقداری شکر دارد.
از طرفی افزودن مقادیر بالای شکر باعث مرگ و غیرفعالشدن خمیرمایه خواهد شد. همچنین نمک به کنترل فعالیت خمیرمایه کمک میکند و همانطور که در مورد شکر نیز صادق است، مقادیر بالای نمک یا افزودن نمک به صورت مستقیم روی خمیرمایه، آن را غیرفعال خواهد کرد. البته میتوانید خلاقیت هم به خرج دهید و با استفاده از رنگ خوراکی رنگ نان همبرگر را هم تغییر دهید تا ظاهر جذابتری داشته باشد.
✸ سس همبرگر هم آیتم بعدی است که باید حتما به آن توجه کرد. گاهی این سس سرنوشت برگر را عوض میکند و آن را از برگر کلاسیک به ماشروم برگر تغییر میدهد! اما پایهای ترین سس که همهی ما هم امتحان کردهایم، سس کچاپ و سس خردل است. اما تفاوتی که برگرها در رستورانها و فستفودهای درجه یک دارند، پخت و سرو سس مخصوص هر برگر است که تفاوت را بین مدلهای مختلف همبرگر ایجاد میکند.
✸ مرحله آخر یعنی روش پخت برگرها هم آنها را از هم متمایز میکند. برای مثال در برگر کلاسیک کافی است گوشت را در ماهیتابهای سرخ کنیم، اما برای درست کردن همبرگر ذغالی که یکی از پرطرفدارترین برگرهای دنیاست، ما حتما نیاز به گریل یا باربکیو داریم.
✸ این هم تکنیک آخر برای اینکه گوشتتان آب نرود! هنگامی که گوشت را در ماهیتابه میگذارید یک ورقه سنگین یا قابلمهای کوچک را روی آن بگذارید اینکار باعث میشود گوشتتان در این مرحله از پخت، کوچک نشود!
نمونههایی از بهترین و متفاوتترین دستورات پخت همبرگر
۱. طرز تهیه چیکن برگر (همبرگر مرغ)
مواد اولیه برای تهیهی چیکن برگر خوشمزه برای 4 نفر | |
بیکن یا ژامبون | 8 تکه برش خرده متوسط |
سینه یا فیله مرغ | 700 گرم |
نمک | به مقدار کافی |
فلفل دلمهای | 1 تا 2 عدد |
پنیر چدار | به مقدار لازم |
سس باربکیو | به مقدار لازم |
نان فانتزی گرد مخصوص | 4 عدد |
پیاز قرمز حلقه شده، گوجه، کاهو | به مقدار لازم برای سرو غذا |
روش تهیه چیکن برگر آمریکایی
- ابتدا در ماهیتابهای بیکنها را با مقدار کمی روغن سرخ کنید تا زمانی که قهوهای رنگ و ترد و کریسپی شوند. (معمولا 8 تا 10 دقیقه).
- سپس آنها را از ماهیتابه بیرون آورید و روی دستمال خشک قرار دهید تا روغنش جدا شود.
- مرغها را به تکههایی با ضخامت حداکثر 2 سانتیمتر برش دهید و سپس خوب با نمک و فلفل آغشته کنید.
- سپس مرغها را روی حرارت زیاد سرخ کنید.
- در آخر 3 تا 4 دقیقه پنیر را روی تکههای مرغ ریخته و زمان بدهید تا با حرارت ماهیتابه و مرغها آب شوند.
- سس باربکیو را روی نان پایینی ریخته و مرغ و پنیر را روی نان بگذارید. میتوانید مرحله به مرحله کاهو و گوجه و پیاز را اضافه کنید.
۲. طرز تهیه برگر شکم پر با پنیر چدار
مواد اولیه برای تهیهی همبرگر خوشمزه برای 4 نفر | |
گوشت گوساله چرخکرده | 700 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
پنیر چدار | 150 گرم |
سس خردل | 1 قاشق غذاخوری |
سس مایونز | 1 قاشق غذاخوری |
نان مخصوص | به مقدار لازم |
دستور تهیه برگر پر شده با پنیر چدار
برگر شکم پر برای کسانی است که عاشق پنیر هستند و میتوانند با هربار گاز زدن برگر از طعم پنیر چدار لذت ببرند!
- ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل هم بزنید.
- سپس شروع به گرد کردن گوشتها کنید و کمی که شکل گوشت برگر گرفت وسط آن کمی تورفتگی ایجاد کنید. روی گوشت را کمی روغن بزنید.
- سپس به سراغ تهیهی مایه پنیر میرویم؛ در ظرفی جداگانه پنیر چدار را با سس خردل، فلفل و سس مایونز مخلوط میکنیم. سس پنیر را داخل فرورفتگیهای داخل گوشتمان میکنیم و رویش را با گوشتمان که در مراحل قبل آماده کرده بودیم میپوشانیم.
- بعد از سرخ یا گریل کردن برگرها آن را با کاهو و سایر تاپینگها داخل نان همبرگر میگذاریم.
۳. طرز تهیه برگر با تخم مرغ
مواد اولیه برای تهیه برگر با تخم مرغ برای 4 نفر | |
گوشت چرخکرده | 700 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
پنیر چدار دودی ورقهای | به مقدار لازم |
روغن | 1 پیمانه |
تخم مرغ | برای هر همبرگر 1 عدد |
سس خردل | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل تهیه برگر گوشت با تاپینگ نیمرو (لولا برگر)
یکی از رسپیهای خوشمزه و البته بسیار متفاوت در خانوادهی برگرها، ترکیب آن با تخم مرغ است. در این ساندویچ برگر شما یک نیمرو همراه برگر نوشجان میکنید که ترکیب فوقالعاده بینظیری است!
- برای تهیهی برگر تخم مرغی ابتدا گوشت چرخکرده را با نمک و فلفل خوب مخلوط میکنید.
- در ماهیتابهای بیکنها را با کمی روغن تفت میدهید و سپس از ماهیتاب خارج میکنید و روی دستمال کاغذی ضخیم میگذارید تا روغنش جدا شود.
- گوشت را داخل همان ماهیتابه سرخ میکنید تا نیمپز شود.
- بعد از اینکه هر دو طرف برگر خوب گریل شد روی آنها پنیر چدار دودی بریزید و اجازه دهید تا ذوب شود.
- در ماهیتابهای جدا گانه تخم مرغ را بپزید و دقت کنید که نباید آن را هم زد تا حالت عسلی پیدا کند.
- بعد از اینکه از پختن تخم مرغتان مطمئن شدید، نوبت چیدن مواد آماده شده روی نان برگر است.
- ابتدا نان را با سس خردل خیس کنید و سپس به ترتیب گوشت برگر، پیاز حلقه شده، بیکن و سپس تخم مرغ را بگذارید.
- حالا نوبت شماست تا یک برگر جدید و متفاوت را تجربه کنید!
۴. طرز تهیه برگر سوسیس و اسفناج
مواد اولیه برای تهیه برگر با سوسیس برای 4 نفر | |
سوسیس چرخ شده | 450 گرم |
اسفناج جوان | 280 گرم |
نمک | به مقدار لازم |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
پنیر پیتزا ورقهای | برای هر برگر 1 ورق |
نحوه تهیه همبرگر سوسیس با اسفناج
برگر سوسیس و اسفناج را میتوان یک انقلاب در طعم و مزهی بینظیر و متفاوت در برگرها دانست!
- برای تهیه این فست فود خوشمزه ابتدا در قابلمهای پر از آب، اسفناجها را بپزید و پس از آن اسفناجها را از آب خارج کنید و تا جاییکه میتوانید آب اضافی آنها را بگیرید.
- سپس در ماهیتابهای روغن زیتون ریخته و داخل آن اسفناجها را با سیر و نمک به مدت 1 دقیقه تفت دهید.
- دقت کنید سوسیس ها باید چرخ شده باشند. آنها را به شکل دایره با دست فرم دهید و در ماهیتابهای گریل یا سرخ کنید و بعد از اینکه هر دو طرف خوب پخته شد، روی آن پنیر بریزید تا زمانیکه آب شود.
- سپس میتوانید مواد پخته شده را روی نان برگر بگذارید و نوش جان کنید.
۵. طرز تهیه برگر فلفل قرمز آتشین
مواد اولیه برای تهیه برگر تند برای 4 نفر | |
گوشت چرخکرده | 700 گرم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل قرمز تند | 100 گرم |
سرکه | به مقدار لازم |
کلم قرمز خرد شده | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
پنیر پیتزا ورقهای | 1 ورق برای هر برگر |
روش تهیه اسپایسی برگر (کریزی برگر)
این فست فود مخصوص کسانی است که به غذاهای تند علاقه دارند.
- گوشت چرخکرده را با نمک و فلفل و پیاز رنده شده مخلوط کنید.
- داخل یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و برگرها را گریل کنید؛ هر طرف به مدت 5 دقیقه.
- سپس روی آن پنیر را بریزید و اجازه دهید با حرارت پایین شروع به ذوب شدن کند.
- نان برگر را باز کنید و هر دو طرف آن را داخل یک ماهیتابه با کمی کره تفت دهید تا نان برگرتان ترد و مزه دار شود.
- فلفل قرمزها را خرد کنید و با کمی کلم قرمز و سرکه و نمک و روغن زیتون تفت دهید.
- سپس روی نان پایینی، گوشت و پنیر را بگذارید و سس تندی که در مرحله قبل پختیم را روی آن بریزید. برگر فلفلی تند شما آمادهی میل کردن است.
۶. طرز تهیه ماشروم برگر
مواد اولیه برای تهیهی ماشروم برگر خوشمزه برای 4 نفر | |
گوشت چرخکرده | 700 گرم |
پیاز رنده شده | 1 عدد متوسط |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
قارچ | 4 عدد بزرگ |
ریحان خشک | ۱ قاشق سوپخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق سوپخوری |
پونه | ۱ قاشق سوپخوری |
پودر سیر | ۱ قاشق سوپخوری |
سرکه بالزامیک | یک چهارم پیمانه |
پنیر چدار یا پیتزا | 1 ورق برای هر برگر |
دستور تهیه ماشروم برگر یا برگر با سس قارچ مخصوص
هرکس که به فیت فود علاقه داشته باشد بدون شک عاشق قارچ است و بهترین گزینه برای خوردن برگر، ماشروم برگر است.
- برای تهیهی برگر با قارچ فراوان ابتدا قارچها را حلقه حلقه کنید.
- برای تفت دادن قارچها نیاز به یک سس مخصوص دارید. برای تهیهی سس، سرکه بالزامیک را به همراه ریحان، پونه، پودر سیر، روغن زیتون، فلفل و نمک داخل یک کاسه خوب مخلوط کنید.
- در ماهیتابهای روغن بریزید و قارچها را به مدت 15 دقیقه با سس مخصوص تفت دهید.
- برای تهیه ماشروم برگر، گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل مخلوط کنید و با دست به شکل دایره به ضخامت 1 تا 2 سانتی متری شکل دهید.
- داخل گریل یا یک ماهیتابه هر دو طرف آن را سرخ کنید و وقتی آماده شد پنیر را روی آن بگذارید تا ذوب شود.
- وقتی آماده شد آنها را روی نان برگر بگذارید و سپس سس قارچتان را روی آن بریزید. برای اضافه کردن تاپینگ میتوانید از پیاز حلقه شده یا کاهو و خیارشور و … استفاده کنید.
در آخر
یکی از لذتهای زندگی غذا خوردن است و این فست فود جذاب آنقدر متنوع است که همهی سلیقهها را جواب میدهد. شما میتوانید از گوشت یا مرغ یا سویا و میگو و … نیز در تهیه آن استفاده کنید و آنها را با انوع تاپینگ مزهدار کنید. پیشنهاد میکنیم حتما سری به مطلب «طرز تهیه همبرگر خانگی به روش مکدونالد» نیز بزنید.
شما کدام همبرگر را دوست داشتید؟ برایمان در قسمت نظرات و پرسشها، از تجربیات خود بنویسید؛ همچنین فراموش نکنید که کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.
منبع: ستـــاره