دسر به از دسرهای شیک و مجلسی است که به صورت “ساده”، “اناری”، “پای مربای به” و “کیک به” تهیه شده و خواص فوق‌العاده‌ای برای سلامتی دارد.

دسر به مجلسی
 
جالبز | دسته آشپزی – میوه “به” از میوه‌های خوش‌‌عطر و پرخاصیتی است که بیشتر در تهیه مربای به یا خورش به مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما بد نیست بدانید این میوه خوشمزه را می‌توان در تهیه انواع دسر نیز به کار برد. دسر به ساده، دسر به با آب انار، پای مربای به و کیک به از جمله این دسر‌ها هستند که این مطلب به طرز تهیه آن‌ها اختصاص یافته است؛ با ما همراه باشید.


برای دسترسی سریع به دستور دسر مدنظر خود، از فهرست موضوعی زیر کمک بگیرید.

  • دسر به ساده
  • دسر میوه “به” با آب انار
  • پای مربای به
  • کیک به

طرز تهیه دسر به ساده

مواد لازم
به سالم و رسیده2 عدد
شکر2 فنجان کوچک
آبلیمو3-4 قاشق غذاخوری
آب4 فنجان کوچک
سیب1 عدد
خامه فرم گرفته یا کرم شانتی برای تزیینبه مقدار لازم

دستور تهیه:

  1. کرک روی پوست به‌ها را گرفته و سپس آن‌ها را بشویید.
  2. به‌ها را پوست بگیرید، از وسط به دو نیم تقسیم کنید، دانه‌های وسط آن‌ها را خارج کرده و کمی وسط آن‌ها را گود کنید (پوست و دانه وسط به‌ها را نگه دارید).
  3. آبلیمو را روی میوه به ریخته و با دست به همه قسمت‌های آن بمالید تا به‌ها سیاه نشوند.
  4. به‌ها را در تابه‌ای بچینید، به‌طوری که قسمت مقعر آن‌ها به سمت بالا باشد، سپس پوست و دانه به را لا به لای آن‌ها بریزید.
  5. سیب را از وسط به دو نیم تقسیم کرده، نصف آن را پوست بگیرید و رنده کنید، نصف دیگر را با پوست رنده کنید و سپس با هم مخلوط کنید.
  6. حدود یک قاشق مرباخوری از سیب رنده شده را در قسمت گود وسط به‌ها بگذارید.
  7. روی هر نیمه از به‌ها، حدود ۱/۲ فنجان شکر بپاشید.
  8. ۴ فنجان کوچک آب در تابه بریزید و آن را روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش آید.
  9. پس از جوش آمدن آب موجود در تابه، حرارت را کم کنید، در تابه را ببندید و صبر کنید تا به‌ها روی حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.
  10. پخته شدن به‌ها حدود ۱ الی ۱/۵ ساعت طول می‌کشد.
  11. پس از اینکه به‌ها کاملا نرم شدند و آب موجود در تابه ژله‌ای و غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید.
  12. دسر به را در ظرف سرو بکشید و آب ژله‌ای موجود در تابه را روی آن بدهید.
  13. در انتها دسر را با خامه فرم گرفته یا کرم شانتی تزیین کنید.

نکات مهم

  • پختن پوست و دانه “به” همراه با آب، باعث خوشرنگ و ژله‌ای شدن آب دسر می‌شود، بنابراین آن‌ها را دور نریزید و در مرحله پخت از آن‌ها استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید چند دانه میخک به آب دسر اضافه کنید تا دسر “به” خوش‌عطرتر شود.
  • هرچند پوست و دانه به باعث قرمز شدن میوه به پس از پختن می‌شود، ولی در صورت تمایل می‌توانید از رنگ قرمز طبیعی نیز برای این منظور استفاده کنید.
دسر به شیک و مجلسی

طرز تهیه دسر به با آب انار (دسر به ترکیه ای)

مواد لازم
به سالم و بدون زدگی4 عدد
آب انار1 لیوان
آب 1.5 لیوان
شکر16 قاشق غذاخوری
دارچین1 قاشق چای‌خوری
هل4-5 عدد
خامه فرم گرفته یا کرم شانتی برای تزیینبه میزان لازم
 پسته یا گردوی خرد شده برای تزیینبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. به‌ها را شسته و پوست بگیرید، سپس آن‌ها را به دو نیم تقسیم کرده، دانه‌ها را خارج کنید و با استفاده از قاشق کمی وسط آن‌ها را گود کنید.
  2. به‌ها را در تابه یا قابلمه‌ای بچینید، به‌طوری که قسمت گود آن‌ها به سمت بالا باشد، سپس درون هر یک از آن‌ها ۲ قاشق غذاخوری شکر بریزید.
  3. آب، دارچین، هل و دانه‌های به را در قابلمه یا تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  4. حرارت را کم کرده، در قابلمه یا تابه را ببندید و حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا به‌ها بپزند و آب درون قابلمه تمام شود.
  5. به‌ها را در سینی فر بچینید، آب انار را روی آن‌ها بریزید و حدود ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا آب انار به خورد به‌ها رود و رنگ به‌ها قرمز شود.
  6. به‌ها را در ظرف سرو بچینید و روی آن‌ها را با خامه فرم گرفته یا کرم شانتی و پودر پسته یا گردو تزیین کنید.

نوش جان …

نکته: این دسر را می‌توانید در کنار بستنی سنتی زعفرانی میل کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

 

طرز تهیه دسر به

طرز تهیه پای مربای به

مواد لازم
آرد300 گرم
کره200 گرم
شکر200 گرم
وانیل1/8 قاشق چای‌خوری
تخم مرغ2 عدد
مربای به3-4 قاشق غذاخوری
زعفران دم کردهکمی

دستور تهیه:

  1. کره را در خارج یخچال قرار دهید تا نرم شود، سپس آرد را به آن اضافه کرده و با دست به آرامی مخلوط کنید تا آردها به شکل خرده‌های نان درآیند.
  2. شکر و وانیل را اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید.
  3. یکی از تخم مرغ‌ها را اضافه کرده، با دست مواد را مخلوط کنید تا به شکل خمیری یکدست درآیند، اما مراقب باشید خمیر را زیاد ورز ندهید.
  4. خمیر را در پلاستیک فریزر قرار داده و حدود یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
  5. مربای به را در صافی بریزید تا شیره آن جدا شود.
  6. قالب‌ مورد نظر را با کمی کره چرب کنید.
  7. خمیر را پس از یک ساعت از یخچال خارج کرده و کمی ورز دهید، سپس آن را به دو قسمت تقسیم کنید.
  8. روی سطح کار کمی آرد بپاشید و یک قسمت از خمیر را روی آن قرار دهید، سپس با استفاده از وردنه آن را پهن کنید تا نازک شود.
  9. خمیر را کف قالب پهن کنید، به‌طوری که دیواره‌های آن را نیز بپوشاند، سپس اضافه‌های خمیر را جدا کرده و روی سطح آن با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید.
  10. مربای به بدون شیره را روی سطح خمیر پهن کنید.
  11. قسمت دیگر خمیر را همانگونه که ذکر شد با وردنه پهن کنید، سپس روی مربای به را با یک لایه از خمیر بپوشانید و روی سطح خمیر چند سوراخ ایجاد کنید.
  12. تخم مرغ دیگر را در کاسه‌ای شکسته، دم کرده زعفران را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
  13. روی خمیر را با استفاده از برس تخم مرغ بمالید و قالب را در فری که از قبل روی حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کرده‌اید، قرار دهید.
  14. حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا دسر به آماده شود، سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید دسر خنک شود.

نوش جان …

نکته: پیشنهاد می‌کنیم این پای را در کنار دمنوش به میل کنید و از عطر عالی آن لذت ببرید.

 

پای به

طرز تهیه کیک به

مواد لازم
تخم مرغ3 عدد
آرد2.5 پیمانه
به رنده شده1.5 پیمانه
شکر1 پیمانه
شیر ولرم1/2 پیمانه
روغن1/2 پیمانه
پودر دارچین2 قاشق چای‌خوری
بیکینگ پودر1 قاشق غذاخوری
وانیل1/2 قاشق چای‌خوری

دستور تهیه:

  1. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
  2. به رنده شده را با نیم پیمانه آب و ۳ قاشق غذاخوری شکر بپزید و صبر کنید تا آب آن کاملا تمام شود.
  3. تخم مرغ‌ها را در ظرفی شکسته، شکر و وانیل را به آن اضافه کنید و با همزن برقی آنقدر بزنید تا کرم رنگ شود.
  4. ابتدا شیر و سپس روغن را به مخلوط تخم مرغی فوق اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
  5. به پخته را به مخلوط فوق اضافه کرده و هم بزنید تا یکنواخت شوند.
  6. آرد، پودر دارچین و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و سه بار الک کنید، سپس به آرامی به مایه فوق اضافه کرده و با لیسک هم بزنید تا یکنواخت شوند.
  7. قالب مورد نظر را چرب کنید، آرد بپاشید و مایه کیک را در آن بریزید.
  8. قالب را به مدت ۴۵ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده‌اید، قرا دهید تا کیک مغزپخت شود.

نوش جان …

نکته: برای فیلینگ کیک خوش‌عطر به، از مارمالاد به خانگی استفاده کنید.

 

کیک به

سخن آخر

“به” از میوه‌های خوشمزه‌ای است که بهتر است در فصل پاییز با مصرف آن، از خواص میوه به بهره‌مند شوید. در این مطلب سعی کردیم طرز تهیه چند نوع دسر به را با هم مرور کنیم که با میوه تازه “به” یا مربای به قابل تهیه است. امیدواریم این دسر‌های خوشمزه را در منزل درست کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. همچنین توصیه می‌کنیم طرز تهیه ترشی به با طعم و عطری بی‌نظیر را نیز در جالبز از دست ندهید!
شما با میوه “به” چه دسرهایی درست می‌کنید؟ لطفا تجربیات خوشمره خود را با ما و سایر دوستان خود در جالبز در میان بگذارید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *