ادویه کاری ترکیبی از ادویه‌های معطر و پرکاربرد مانند زردچوبه، فلفل، زنجبیل و … است. از ادویه کاری در انواع غذا‌های خورشی و گوشتی می‌توانید استفاده کنید.

طرز تهیه ادویه کاری


جالبز |
دسته آشپزی –
ادویه کاری یک ادویه ترکیب شده از چند پودر پرکاربرد است. این ادویه علاوه بر طعم خوبی که به غذا می‌دهد، خواص بسیار زیادی نیز دارد. منشا ادویه کاری به کشور‌های شرقی مانند پاکستان، هندوستان، افغانستان و … بر می‌گردد، ولی امروزه در اکثر کشور‌ها برای پخت انواع غذا‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما نیز می‌توانید این ادویه را با ترکیب چند ادویه در منزل درست کنید. در ادامه با ترکیبات ادویه کاری، طرز تهیه و خواص آن آشنا خواهید شد.


در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:

  • ترکیبات ادویه کاری
  • دستور تهیه
  •  کاربردها
  • خواص

طرز تهیه و ترکیبات ادویه کاری چیست؟

ادویه کاری را با ترکیبات مختلفی می‌توانید درست کنید، ولی هر ترکیبی که انتخاب کنید طرز تهیه یکسانی دارد و فقط مواد اولیه آن‌ها متفاوت است. در ادامه سه ترکیب برای تهیه این ادویه و نهایتا دستور تهیه آن را خواهید خواند.

 
معرفی ترکیبات ادویه کاری

۱. ترکیب اول

مواد لازم
زردچوبه یک قاشق غذا خوری
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
زیره۱ قاشق چای خوری
پودر گشنیز خشک۱ قاشق چایخوری یا ۵ قاشق غذا خوری تخم گشنیز 
زنجبیل نصف قاشق چایخوری
چوب دارچین۱ عدد یا ۲ قاشق چایخوری پودر دارچین 
میخک ۲ بوته یا ۱ قاشق چای خوری پودر میخک
دانه هل۳ عدد یا نصف قاشق چای خوری پودر هل
فلفل قرمز تند۱ قاشق چایخوری
پودر سیر۱ قاشق چایخوری

۲. ترکیب دوم

مواد لازم 
زرد چوبه ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ۱/۵ قاشق چای خوری
زیره سبز ۱/۵ قاشق چای خوری
خردل سیاه ۱ قاشق چای خوری
تخم گشنیز ۵ قاشق غذاخوری
جوز هندی ۱ قاشق چای خوری
زنجبیل ۱ قاشق چای خوری
زیره سیاه۱ قاشق چای خوری
پودر تخم شنبلیله۱ قاشق چای خوری
برگ کاری خشک شده چند عدد
فلفل پاپریکا۱ قاشق چای خوری
فلفل قرمز (در صورت تمایل)۱ قاشق چای خوری

۳. ترکیب سوم

مواد لازم 
پودر سیر خشک۱۰۰گرم
پودر دارچین۱۰۰گرم
پودر زیره سیاه۱۰۰گرم
پودر فلفل۱۰۰گرم
پودر هل۱۰۰گرم
پودر گشنیز ۱۰۰گرم
پودر زردچوبه۲۰۰ گرم

دستور تهیه برای هر سه ترکیب

  • هر کدام از مواد بالا که به شکل پودر نیستند را بکوبید و آسیاب کنید تا به شکل پودر درآیند.
  • سپس همه‌ی پودر‌ها را در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید.
  • یک تابه بزرگ را روی حرارت بگذارید و مخلوط پودر را خیلی کم تفت دهید.
  • سپس ادویه را در یک ظرف شیشه‌ای در دار بریزید، در آن را محکم ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

نکته: هنگام درست کردن و مخلوط کردن ادویه کاری، اگر کسی آلرژی دارد بهتر است که در آن مکان نباشد، زیرا گرد و عطر ادویه در منزل پخش می‌شود.

 

طرز تهیه ادویه کاری

 

 ادویه کاری در چه غذاهایی استفاده می‌شود؟

  • از این ادویه برای پخت هر نوع غذایی اعم از نیمرو، غذا‌های گوشتی، انواع غذاهای مرغی و … استفاده می‌شود. به خصوص برای غذا‌های هندی و غذا‌هایی که دوست دارید طعم تندی داشته باشند بسیار مناسب است.
  • ادویه کاری در انواع سوپ‌ها اعم از سوپ ورمیشل، سوپ جو و… کاربرد دارد.
  • برای سوخاری کردن انواع گوشت‌ها می‌توانید کمی ادویه کاری اضافه کنید.

 

موارد کاربرد ادویه کاری

خواص ادویه کاری

  • به گفته برخی متخصصین تغذیه، اگر ادویه کاری را به رژیم غذایی خود اضافه کنید به لاغر شدن شما کمک قابل توجهی می‌کند.
  • همچنین طبق گفته‌ پژوهشگران آمریکایی کارسامین موجود در این ادویه نیاز به دارو‌های مورد استفاده در شیمی درمانی سرطان سر و گردن رحم را کاهش می‌دهد.
  • مصرف این ادویه به پیشگیری از آلزایمر کمک می‌کند.
  • ادویه کاری به خاطر داشتن کورکومین دارای خاصیت آنتی اکسیدان و خاصیت ضدالتهابی است و باعث کاهش التهاب مفاصل می‌شود.
  • همچنین کورکومین موجود در کاری ژن‌های مسبب سرطان سینه در زنان را غیرفعال می‌کند.
  • از دیگر خواص کاری می‌توان به محافظت از کبد، ضدمیکروب، ضدنفخ، محرک معده، مقوی معده، معرق، دارنده ویتامین C، ضدسرطان و خنثی‌کننده رادیکال‌های آزاد اشاره کرد.
  • هل موجود در کاری گرفتگی و انقباض رگ‌ها را کم می‌کند.

 

ادویه کاری

 

نکته آخر

توجه کنید که ادویه کاری به صورت آماده در عطاری‌ها وجود دارد، ولی شما می‌توانید هر ترکیبی از ادویه که دوست دارید را انتخاب کنید و یک ادویه مناسب با ذائقه‌ی خودتان درست کنید. تجربه و نظر خود را در مورد ترکیبات ادویه کاری و موارد کاربرد آن با ما و دیگر مخاطبان جالبز در بخش ارسال نظر در انتهای همین صفحه در میان بگذارید.  

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *