طبع گیلاس با افراد سرد مزاج سازگار نیست و باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود. مصرف گیلاس با مصلحاتی، چون عسل، کندر، زنیان، زیره و روغن زیتون عوارض آن را در این افراد کاهش می‌دهد.

طبع گیلاس گرم است یا سرد؟ مصلح آن در طب سنتی چیست؟

جالبز |
دسته سلامت –
گیلاس از میوه‌های تابستانی است که در رنگ زرد، سیاه و قرمز یافت می‌شود. مصرف گیلاس در برخی افراد به دلیل ناسازگاری با طبع آن‌ها باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود. مصرف این میوه به همراه مصلح می‌تواند این مشکلات را به حداقل برساند. برای آشنایی با طبع گیلاس و مصلحات آن با ما همراه باشید.


در این مطلب خواهید خواند:

  • طبع گیلاس گرم است یا سرد؟
  • مصلح گیلاس برای افراد گرم مزاج و سرد مزاج
  • مختصری بر خواص گیلاس
  • نحوه مصرف گیلاس
  • بهترین زمان مصرف گیلاس

طبع گیلاس گرم است یا سرد؟

در بیشتر منابع طب سنتی گفته می‌شود، طبع گیلاس سرد و‌ تر است، اما سردی آن نسبت به آلبالو کمتر است. البته برخی از متخصصان طب سنتی معتقدند طبع گیلاس رسیده و شیرین معتدل یا حتی گرم و ‌تر است.
برگ و دم گیلاس هم خواص دارویی دارند و دارای طبع سرد و خشک می‌باشند.
 

طبع گیلاس

مصلح گیلاس برای افراد گرم مزاج و سرد مزاج

  • مصلح گیلاس برای افراد سردمزاج: مصرف گیلاس در افراد سردمزاج باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود. چای نبات، چای هل، چای دارچین، خرما، عسل، کندر، زنیان، زیره و روغن زیتون همگی دارای طبع گرمی بوده و مصلح گیلاس برای افراد سرد مزاج هستند.
  • مصلح گیلاس برای افراد گرم مزاج: افراد گرم مزاج می‌توانند گیلاس را بدون مصلح مصرف کنند و این میوه تابستانی با مزاج آن‌ها سازگار است. البته افراد با مزاج گرم و‌ تر بهتر است، به جای گیلاس آلبالو بخورند. طبع آلبالو سرد و خشک بوده و سردی آن بیشتر از گیلاس است.

مختصری بر خواص گیلاس

ویتامین‌ها و فیبر موجود در این میوه به آن خواص بی نظیری بخشیده اند، برخی از خواص گیلاس عبارتند از:

  • گیلاس به دلیل دارا بودن بتاکارونین و ویتامین ث دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است.
  • ویتامین ث موجود در گیلاس باعث افزایش حجم اسپرم شده و ویتامین آ موجود در آن ترشح هورمون تستوسترون در مردان را افزایش می‌دهد. از اینرو مصرف گیلاس در مردان باعث افزایش میل جنسی و درمان ناباروری می‌شود.
  • ویتامین ث موجود در گیلاس باعث تقویت سیستم ایمنی شده و به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند.
  • خاصیت آنتی اکسیدانی گیلاس نقش موثری در پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان کولورکتال دارد.
  • این میوه خاصیت سم زدایی دارد و به پاکسازی کبد و درمان کبد چرب کمک می‌کند.
  • ملاتونین موجود در این میوه به درمان بیخوابی کمک می‌کند.
  • این میوه کم کالری باعث کاهش اشتها شده و برای کاهش وزن مفید است.
  • گیلاس سیاه یک منبع غنی از آهن است و برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن مفید است.
  • پتاسیم موجود در گیلاس نقش موثری در کاهش فشار خون بالا دارد.

نحوه مصرف گیلاس

گیلاس تازه را بیشتر از ۳ روز نمی‌توان نگه داری کرد و بعد از مدت کوتاهی خراب می‌شود. اگر می‌خواهید از خواص این میوه در تمام فصول سال بهره‌مند شوید، می‌توانید با آن کمپوت گیلاس، مربای گیلاس، گیلاس خشک یا شربت درست کنید. همچنین می‌توانید این میوه را فریز کنید که البته بهتر است قبل از فریز کردن گیلاس، هسته آن را در بیاورید. از گیلاس تازه یا فریز شده می‌توانید برای تهیه گیلاس پلو، تزیین دسر، کیک، شیرینی استفاده کنید.
 

مربا گیلاس
بهترین زمان مصرف گیلاس

گیلاس را یک ساعت قبل از غذا بخورید تا اشتهای شما را کم کند، اما خوردن گیلاس بعد از وعده‌های غذایی باعث ایجاد نفخ می‌شود. همچین بلافاصله بعد از مصرف این میوه آب نخورید تا دچار دل درد و نفخ نشوید.

سخن آخر

زیاده روی در مصرف گیلاس در برخی افراد باعث نفخ می‌شود، دارچین، هل و عسل که به عنوان مصلح گیلاس معرفی شدند به درمان خانگی نفخ کمک می کنند. تعداد کمی از افراد به گیلاس حساسیت دارند و بعد از مصرف آن دچار علائمی مانند حس بسته شدن راه گلو، تنگی نفس و کهیر می‌شود. همچنین مصرف این میوه در کودکان زیر ۳ سال ممکن است باعث بروز اسهال و مشکلات گوارشی شود. برای آشنایی با ارزش غذایی گیلاس پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به مطلب «کالری گیلاس؛ هر ۱۰۰ گرم گیلاس چند کالری دارد؟» در جالبز بیاندازید؟
آیا طبع گیلاس با مزاج شما سازگار است؟ شما بعد از مصرف گیلاس با چه عوارضی روبه رو می‌شوید؟ چه مصلحی را برای این میوه پیشنهاد می‌دهید؟ در صورت تمایل می‌توانید نظرات و پیشنهادات خود را در پایین همین صفحه با ما و همراهان جالبز در میان بگذارید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *