طبع پسته با افراد گرم مزاج سازگار نیست و زیادهروی در مصرف آن در این افراد باعث بروز جوش و کهیر میشود. سکنجبین، انار ترش و آلو تنها برخی از مصلحات پسته هستند.

جالبز | بخش سلامت – طعم مطبوع و ملایم پسته و خواص بی شمار آن، این آجیل را به یکی از پرطرفدارترین آجیلها تبدیل کرده است. این آجیل از تنقلات سالم به ویژه برای کودکان به شمار میآید و از آن میتوانید در آشپزی استفاده کنید. اما اگر طبع پسته با مزاج شما سازگار نباشد باعث بروز کهیر و جوش خواهد شد. برای اطلاع از طبع پسته، مصلحات، خواص و نحوه مصرف آن با ما همراه باشید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- طبع پسته گرم است یا سرد؟
- چه خوراکیهایی مصلح پسته هستند؟
- خواص پسته
- نحوه مصرف پسته
طبع پسته گرم است یا سرد؟
جالب است بدانید قسمتهای مختلف این آجیل طبع یکسانی ندارند. طبع مغز پسته از دیدگاه طب سنتی گرم و خشک و صفرازاست. پوست نازک قرمز رنگی که روی مغز آن قرار دارد، طبع معتدلی دارد و طبع پوست سبز رنگی که روی پسته تازه قرار دارد، سرد و خشک است. در واقع هرچه از قسمت مغز این آجیل دور میشویم میزان گرمی آن کاهش مییابد.
چه خوراکیهایی مصلح پسته هستند؟
زیادهروی در مصرف این آجیل در افراد گرم مزاج یا در فصول گرم سال باعث بروز جوش، کهیر و گرگرفتگی میشود. افراد گرم مزاج باید این مغزهای پرخاصیت را همراه با مصلح بخورند تا با عوارض بالا روبه رو نشوند. در طب سنتی زردآلو، انارترش، سرکه، سکنجبین و آلو به عنوان مصلح پسته شناخته میشوند، همه این مواد غذایی طبع سردی دارند و گرمی را کاهش میدهند. البته طبع سکنجبین به میزان سرکه آن بستگی دارد و افراد گرم مزاج باید از سکنجبینی که بخش عمده آن از سرکه تشکیل شده است، استفاده کنند.
خواص پسته؛ از افزایش رشد مو تا درمان کم خونی
از خواص پسته میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش خطر ابتلا به آرتروز به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی
- منبع غنی از پروتئین گیاهی و مناسب برای اضافه شدن به رژیمهای غذایی وگن و گیاهخواری
- دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و موثر در پیشگیری از انواع سرطان به ویژه سرطان ریه، پوست و پروستات
- منبع غنی ویتامین ب ۶، موثر در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرماخوردگی
- درمان بیماریهای قلبی و عروقی از طریق کاهش کلسترول
- بهبود عملکرد مغز و هوش کودکان به دلیل دارا بودن ویتامین ب ۶
- دارای اسید چرب و موثر در رشد مو
- پیشگیری از پیری زودرس با خنثی سازی رادیکالهای آزاد
- منبع غنی پتاسیم و کلسیم و موثر در پیشگیری از پوکی استخوان
- درمان کم خونی با مصرف روزانه ۱۰ عدد پسته به همراه یک قاشق شربت زرشک
- درمان درد کمر و استخوان با مصرف روزانه ۱۰ تا ۲۰ گرم پسته
- درمان استفراغهای صفراوی با مصرف روزانه ۲ عدد پسته
نحوه مصرف پسته؛ بهترین روش برای اضافه کردن این آجیل به رژیم غذایی چیست؟
پسته یکی از سالمترین تنقلات است که در اشکال مختلفی از جمله پسته خام، بوداده و شور در بازار در دسترس است، اما آیا خواص انواع مختلف آن یکسان است؟ این سوالی است که ممکن است در زمان خرید پسته با آن روبه رو شوید. برای یافتن پاسخ این سوال در نظر داشته باشید در طی فرآیند بودادن این آجیل از مقدار زیادی نمک و مواد شیمیایی استفاده میشود؛ این مواد ارزش غذایی پسته را کاهش میدهند و مصرف آجیل بوداده با عوارضی جانبی برای بدن همراه است.
بهترین نوع برای اضافه شدن به رژیم غذایی پسته خام است. اگر پسته تازه را در اواخر فصل تابستان خریداری کردید، پوست سبز روی آن را دور نریزید و با آن مربای پوست پسته درست کنید. همچنین از مغز این آجیل میتوانید در آشپزی برای تهیه انواع کوکی، کلوچه، باقلوا، شیرپسته، کره پسته و حتی برای تزیین سالاد و شله زرد استفاده کنید.

سخن آخر
یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد قبل از مصرف این آجیل میپرسند؛ میزان کالری آن و تاثیر آن در افزایش وزن است. پسته در مقایسه با بسیاری از آجیلهای دیگر کالری کمتری دارد، اما همچنان زیاده روی در مصرف آن باعث اضافه وزن میشود. اما اگر این آجیل را به منظور رفع لاغری و افزایش وزن میخورید، برای افزایش تاثیر آن ۲۵ گرم مغز بادام، ۲۵ گرم مغز پسته خام، ۲۵ گرم مغز فندق را بکوبید و آنها را با ۱۰۰ گرم شکر و ۱۰۰ گرم نشاسته مخلوط کنید. این مواد را در شیر بپزید و میل کنید. این غذای پرکالری نقش موثری در رفع لاغری دارد.
برای اطلاع از میزان دقیق کالری این آجیل پیشنهاد میکنیم مطلب «کالری پسته؛ ۱۰۰ گرم پسته چند کالری دارد؟» را در جالبز مطالعه کنید. نظر شما چیست؟ شما چه روشی را برای اضافه کردن پسته به رژیم غذایی پیشنهاد میدهید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و همراهان جالبز در میان بگذارید.
منبع: ستـــاره