طبع فندق گرم و خشک است و زیادهروی در مصرف این آجیل باعث ایجاد نفخ و تهوع به ویژه در افراد گرم مزاج میشود. برای پیشگیری از این عوارض باید همراه با مصلح مصرف شود.

جالبز | دسته سلامت – فندق یکی از پرخاصیتترین آجیلهاست که میتوان آن را در میان وعدهها گنجاند و یا از آن برای تهیه شیر و روغن گیاهی استفاده کرد. قبل از اضافه کردن این مغزهای خوشمزه بهتر است از طبع، مصلح، خواص و نحوه مصرف آن مطلع شوید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- طبع فندق چگونه است؟
- مصلحات فندق
- خواص فندق
- نحوه مصرف فندق
طبع فندق چگونه است؟
طبع فندق و روغن آن گرم و خشک است. فندق صفرازاست. زیادهروی در مصرف این آجیل در افراد گرم مزاج ممکن است باعث بروز جوش، خارش بدن، گرگرفتگی، خشکی دهان، تهوع و … شود؛ این افرد باید از زیادهروی در مصرف این آجیل به ویژه در فصول گرم سال اجتناب کنند.

مصلحات فندق؛ آب عسل و جلاب
این آجیل، سنگین و دیرهضم است و زیادهروی در مصرف آن باعث ایجاد نفخ و حالت تهوع میشود. در صورت بروز این علائم مصلح این آجیل برای سردمزاجها آب عسل و برای گرم مزاجها سکنجبین و جلاب (شربت گلاب، زعفران و نبات) است. از دیگر مصلحات این تنقلات خوشمزه میتوان به شربت به و شکر سرخ اشاره کرد.
خواص فندق؛ از سلامت قلب تا درمان کم خونی
از خواص فندق میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حفظ سلامت قلب و عرق به دلیل دارا بودن اسید چرب غیر اشباع
- بهبود تراکم استخوان از طریق تامین منگنز مورد نیاز بدن
- سرشار از ویتامین ث و ویتامین ای و موثر در پیشگیری از پیری زودرس پوست
- سرشار از اسیدفولیک و مفید برای زنان باردار
- منبع غنی پروتئین و یک غذای عالی برای اضافه شدن به رژیمهای گیاهخواری
- موثر در درمان و پیشگیری از استرس و افسردگی به دلیل دارا بودن امگا ۳ و ویتامینهای گروه ب
- سرشار از فیبر و موثر در درمان یبوست
- بهبود سلامت سیستم عصبی به دلیل دارا بودن ویتامین ب ۶
- یک میان وعده مناسب برای افراد دیابتی به ویژه دیابت نوع ۲
- سرشار از چربیهای سالم و موثر در افزایش وزن
- درمان کم خونی با تامین آهن و اسیدفولیک مورد نیاز بدن
نحوه مصرف فندق به صورت میان وعده، روغن یا شیرفندق
در هنگام خرید فندق، آجیلهایی را انتخاب کنید که پوست آنها هیچ سوراخ و شکافی نداشته باشد. فندقها را در یک ظرف دربسته و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. این آجیل به مدت ۴ ماه داخل یخچال قابل نگهداری است. برای اضافه کردن این آجیل مقوی به رژیم غذایی مطابق یکی از روشهای زیر عمل کنید:
۱. یک میان وعده عالی و چاشنی پرخاصیت برای پخت انواع شیرینی
برای اضافه کردن این آجیل پرخاصیت به رژیم غذایی میتوانید نوع خام یا بوداده آن را تهیه و به میان وعدههایتان اضافه کنید. خواص فندق تازه بیشتر از بوداده است. همچنین پوست نازکی که بر روی مغز این آجیل قرار دارد، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است، اما این پوست دیر هضم است و در برخی افراد باعث ایجاد نفخ میشود. این افراد بهتر است مغز این آجیل را به مدت ۱۰ دقیقه در آب بجوشانند، سپس پوست آن را جدا کنند. همچنین از این آجیل و یا پودر آن میتوان برای تهیه انواع شیرینی یا تزئین کیک و بستنی استفاده کرد.
۲. تهیه روغن با این دانههای پرچرب
حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد فندق از چربی تشکیل شده است و میتوان از این مغزیجات برای تهیه روغن استفاده کنید. این روغن رنگ زرد روشن و طعم ملایمی دارد و از آن در آشپزی استفاده میشود. برای تهیه روغن فندق ابتدا پوست مغز فندق را جدا کنید و آن را با حرارت ملایم داخل ماهیتابه تفت دهید تا کمی برشته شود. سپس آجیل تفت داده شده را به قدری آسیاب کنید تا خمیر حالت روغنی بگیرد. این خمیر را داخل یک پارچه تمیز بریزید و با فشار تدریجی و ملایم روغن آن را جدا نمایید. از این روغن میتوانید در پخت و پز استفاده کرده یا آن را به صورت موضعی روی پوست یا ابرو بزنید و از خواص روغن فندق برای ابرو و پوست بهرهمند شوید.
۳. شیر فندق بدون لاکتوز و مناسب برای افراد حساس به گلوتن
این شیر جایگزین مناسب شیر گاو برای افراد حساس به لاکتوز و افراد وگن است. برای تهیه این شیر پوست ۵۰ گرم فندق را جدا کنید و آن را همراه با ۳ قاشق غذاخوری عسل و ۳ لیوان آب سرد داخل مخلوط کن بریزید.
سخن آخر
فندق یک منبع غنی از انواع ویتامین، پروتئین و چربیهای سالم بوده و کالری آن در هر ۱۰۰ گرم ۶۲۸ است. برای اطلاع کامل از ارزش غذایی این مغزهای پرخاصیت پیشنهاد میکنیم مطلب «کالری فندق؛ هر ۱۰۰ گرم فندق چقدر کالری دارد؟» را در جالبز مطالعه کنید. آیا از سایر مصلحات فندق اطلاع دارید؟ شما چه روشی را برای گنجاندن این آجیل در رژیم غذایی پیشنهاد میکنید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و همراهان جالبز در میان بگذارید.
منبع: ستـــاره