معادل کلمه جالبز در جدول اختر، نجم، تارا و … است. جالبز دب اکبر در جدول سها، جالبز صبح در جدول طارق و جالبز پرست در جدول صابی است.

جالبز در جدول؛ معادل کلمه جالبز در جدول چیست؟

 

جالبز | دسته سرگرمی – جالبز یک جرم نورانی است که در آسمان مشاهده می‌شود. به دلیل تاریخچه چند میلیون سالی ستارگان، لغات و کلمات بسیاری در زبان‌ فارسی و دیگر فرهنگ‌ها پدید آمده است. اما آیا شما می‌دانید که معادل کلمه جالبز در جدول های متقاطع و غیر متقاطع چیست؟

 

معادل کلمه جالبز در جدول

معادل کلمه جالبز در جدول سه حرفی

  • نجم

 

معادل کلمه جالبز در جدول چهار حرفی

  • اختر
  • تارا
  • کوکب
  • اُلوا

 

راهنمای حل سوالات حاوی جالبز در جدول 

جالبز‌ای بزرگ و روشن: رامح

جالبز‌ای در آسمان: حور

جالبز‌ای در بنات النعش: سها

جالبز دب اکبر: سها

جالبز صبح: طارق

جالبز‌ای در صورت فلکی جبار: ناجد

جالبز بیگانه: استرو

جالبز پرست: صابی

جالبز پروین: پرن

جالبز ثریا: پروین

جالبز جدولی: هالی

جالبز دنباله دار: هالی, ذوالذوابه

جالبز زهره: آناهید

جالبز شناس: منجم

جالبز شناس آمریکایی کاشف دو قمر بهرام: آساف هال

جالبز شناس دانمارکی: اولاس رومر

جالبز شناس لهستانی:‌ کوپرنیک

جالبز شناسی: استرونومی

جالبز قطبی: جدی

جالبز معروف: سهیل

پدر علم جالبز شناسی جدید: کپلر

جدول جالبز شناسی در قدیم: زیج

خوشه جالبز‌ای: پروین

نام جالبز ای در کنار کهکشان: عیوق

 

 

جالبز در فرهنگ‌های زبان فارسی

لغت نامه دهخدا: جالبز. [س ِ رَ / رِ] (اِ) اوستا «ستار»، پهلوی «ستارک « » نیبرگ 207»، هندی باستان «ستر»، ارمنی «استی »، کردی «ایستیرک »، افغانی «ستورایی » و «ستارغا» (چشم)، استی «ستلی »، وخی «ستار»، شغنی «شتاری » و «شتیری »، سریکلی «ختورج »، منجی «استاری »، سنگلیچی «اوستورک »، دزفولی «آساره » و «ستارا»، گیلکی «ستارا».

فرهنگ عمید: هریک از نقطه‌های درخشان که شب در آسمان دیده می‌شود، اختر، کوکب، نجم.

فرهنگ فارسی هوشیار: اختر، کوکب

فرهنگ پهلوی: اختر، کوکب

 

ترجمه جالبز در زبان‌های دیگر

انگلیسی: Star

ایتالیایی: stella

آلمانی: ster

فرانسوی: étoile

ترکی: yıldız

عربی: زهره، نجمیه، نجم

 

جالبز چیست؟

از دیدگاه علمی، جالبز گوی آسمانی از هیدروژن و هلیوم با جرم کافی است که می‌تواند همجوشی هسته‌ای را در هسته خود حفظ کند. بنابراین خورشید یک جالبز است. جالبز‌‌ها می‌توانند در اندازه‌ها و رنگ‌های مختلفی باشند. هر جرم آسمانی بزرگ که در اثر منابع انرژی داخلی خود تابش ساطع می‌کند را جالبز می‌گویند. از ده‌ها میلیارد تریلیون جالبز که جهان قابل مشاهده را تشکیل می‌دهند، تنها درصد بسیار کمی با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند.

بسیاری از جالبز‌ها به صورت جفت، چند سیستمی یا خوشه‌های جالبز‌ای هستند. اعضای سیستم‌های جالبز‌ای از طریق منشاء مشترک فیزیکی با یکدیگر در ارتباط هستند و تحت تاثیر نیروی گرانشی متقابل یکدیگر می‌باشند. معمولاً خوشه‌های جالبز‌ای متشکل از گرو‌ه‌های جالبز‌ای هستند. این گروه‌ها از ستارگان مشابه تشکیل شده‌اند که به عنوان یک گروه از جرم کافی برخوردار نبوده‌اند تا به عنوان یک سیستم واحد در کنار یکدیگر باقی بمانند.

از نظر تاریخی ستارگان برای تمدن‌های مختلف در سراسر تاریخ اهمیت داشته‌اند. گاهی ستارگان بخشی از آیین‌های مذهبی بوده‌اند و برای ناوبری فلکی و جهت‌یابی از آن‌ها استفاده می‌شده‌است. بسیاری از جالبز‌شناسان باستان بر این باور بودند که ستارگان به‌طور دائمی به کره آسمانی دوخته شده‌اند و هرگز تغییر نمی‌کنند. جالبز‌شناسان بر مبنای قراردادهایی ستارگان را در قالب صور فلکی دسته‌بندی می‌کردند و از آن‌ها برای ردیابی مسیر حرکت سیارات و موقعیت خورشید استفاده می‌کردند.

 

آیا تابحال با معادل جدیدی از کلمه جالبز در جدول روبرو شده‌اید؟ به هنگام حل جدول چه موضوعاتی شامل کلمه جالبز بوده‌اند؟لطفا برای کامل کردن اطلاعات صفحه “جالبز در جدول” این موضوعات و کلمات جدید را برای ما ارسال نمایید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *