برای جلوگیری از جوانه زدن پیاز آن‌ها را در اتاقی سرد، خشک، تاریک و با تهویه مناسب از قبیل انباری، سرداب، زیرزمین و یا گاراژ نگهداری کنید. به یاد داشته باشید که «رطوبت» می‌تواند سبب جوانه زدن پیاز شود.

جلوگیری از جوانه زدن پیاز
 
جالبز | بخش خانه داری – مانند دیگر سبزیجات ریشه ای، پیاز را نیز می‌توان به مدت طولانی نگهداری کرد. اما اگر به درستی نگهداری نشود، ریشه و ساقه در آن‌ شروع به جوانه زدن می‌کنند. از آنجا که پیاز گل قرار است تبدیل به گیاهی جدید شود، جوانه زدن امری طبیعی است. پیاز‌های گل در حالت نهفته باقی می‌مانند تا زمانی که شرایط مناسب برای جوانه زدن فراهم شود، سپس شروع به رشد می‌کنند. زمانی که پیاز‌های گل جوانه بزنند، سریع پوسیده خواهند شد. به یاد داشته باشید که رطوبت می‌تواند سبب جوانه زدن پیاز شود. در این مقاله به راه‌های جلوگیری از جوانه زدن پیاز اشاره خواهیم کرد.


در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

  • مراحل جلوگیری از جوانه زدن پیاز
  • معرفی بهترین روش ها برای نگهداری پیاز
  •  نحوه نگهداری پیاز به شکل‌های مختلف
  • سوالات متداول در مورد پیاز جوانه زده

مراحل جلوگیری از جوانه زدن پیاز

مرحله ۱
پیاز‌های تازه برداشت شده را در یک ردیف و در محلی خشک و گرم قرار دهید. سه هفته صبر کنید تا پیاز‌ها خشک یا گردن پیاز‌های گل کاملا خشک شود.
مرحله ۲
پیاز‌های خشک شده را درون یک کیسه توری یا سبد سیمی بریزید.
نکته: از ظروف پلاستیکی یا هر وسیله دیگری که امکان گردش هوا در آن وجود ندارد، استفاده نکنید زیرا عدم گردش هوا منجر به ایجاد رطوبت و سپس، جوانه زدن یا گندیدگی پیاز می‌شود.
مرحله ۳
پیاز‌ها را در مکانی خشک و با درجه حرارت ۳۲ تا ۴۰ درجه فارنهایت (۰ تا ۴ درجه سانتی گراد) قرار دهید.  انباری، زیرزمین و گاراژ بهترین مکان‌ها با چنین شرایطی هستند. دمای گرم می‌تواند منجر به جوانه زدن و گندیدگی پیاز شود. از قرار دادن پیاز در مکان‌هایی که درجه حرارت آنها زیر صفر است نیز اجتناب کنید. در این شرایط پیاز زرد ۲ تا ۳ ماه، و پیاز قرمز ۲ تا۶ ماه سالم می‌ماند.
مرحله ۴
میوه و سبزیجات رسیده و پخته را دور از پیاز نگهداری کنید. میوه‌های رسیده با تولید گاز اتیلن به جوانه زدن پیاز کمک می‌کنند.
همچنین از قراردادن پیاز در نزدیکی سیب زمینی نیز خودداری کنید. البته این بار برای نگهداری بهتر از سیب زمینی!
متاسفانه در بین ما ایرانی‌ها این کار رواج دارد که سیب زمینی و پیاز را نزدیک هم نگهداری می‌کنیم. اما باید بدانید سیب زمینی رطوبت پیاز را می‌گیرد و موجب جوانه زدن سیب زمینی‌ می‌گردد.
 
جلوگیری از جوانه زدن پیاز

معرفی بهترین روش ها برای نگهداری پیاز

پیاز، مسلما یکی از مواد ضروری موجود در آشپزخانه است و بی‌شک درمورد خواص پیاز برای سلامت بسیار شنیده و خوانده‌اید. آن‌ها در اندازه، اشکال و رنگ‌های مختلفی وجود داشته که هر کدام استفاده خاصی در آشپزی دارند. به این دلیل که پیاز یک ماده پر مصرف در آشپزخانه است، افراد تمایل دارند که به مقدار زیاد پیاز بخرند و نگهداری کنند. در ادامه، به معرفی بهترین روش‌ها برای نگهداری پیاز اشاره خواهیم کرد. مطالعه روش های نگهداری سیر به مدت طولانی را نیز در سایت جالبز به شما توصیه می‌کنیم.

۱. پیاز‌های معمولی را در اتاقی سرد، خشک، تاریک و با تهویه مناسب نگهداری کنید

پیاز‌های زرد و معمولی در طول سال در دسترس هستند. طبق گزارش انجمن ملی پیاز (NOA)، بهتر است آن‌ها را در اتاقی سرد، خشک، تاریک و با تهویه مناسب از قبیل انباری، سرداب، زیرزمین و یا گاراژ نگهداری کنید. زیرا پیاز به راحتی رطوبت را جذب می‌کند. اگر درجه حرارت یا رطوبت زیاد باشند، پیاز شروع به جوانه زدن یا پوسیدن می‌کند.
برخی مطالعات نشان داده اند که دمای ۴۰ تا ۵۰ درجه فارنهایت (۴ تا ۱۰ درجه سانتی گراد) برای نگهداری پیاز ایده آل است. همچنین مهم است برای پیشگیری از پوسیدگی و کپک زدن، تهویه مناسبی را با استفاده از سبد‌های توری یا سیمی برای پیاز‌ها فراهم کنید. پیاز‌ها را درون کیسه‌های پلاستیکی قرار ندهید، زیرا عدم تهویه مناسب، پیاز‌ها را سریع خراب خواهد کرد. علاوه بر این، تاریکی به ماندگاری پیاز‌ها کمک می‌کند. عدم وجود نور خورشید باعث کاهش تغییرات دما و رطوبت می‌شود.
 

جلوگیری از جوانه زدن پیاز با نگهداری در سبد سیمی

۲. اجتناب از نگهداری پیاز در یخچال

پیاز خریداری شده از فروشگاه، پوستی نازک و کاغذی دارد، زیرا پس از برداشت، زود خشکانده می‌شوند. خشک کردن پیاز به از بین بردن رطوبت اضافی کمک کرده و ماندگاری آن را بیشتر می‌کند. به همین دلیل است که پیاز بهتر است در مکانی سرد، اما خشک، تاریک و با تهویه مناسب نگهداری شود. این شرایط باعث می‌شوند که پیاز رطوبت بیش از حد به خود جذب نکند.
نگهداری پیاز در یخچال، آن را در معرض سرما و رطوبت قرار می‌دهد. از آنجایی که پیاز، رطوبت را بسیار راحت جذب می‌کند، در نتیجه در یخچال سریع نرم و فاسد می‌شود.
با این حال، این موضوع برای پیاز پوست کنده و برش داده شده صدق نمی‌کند. پیاز‌های پوست کنده را می‌توانید تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید، در حالی که پیاز‌های خرد شده تنها ۷ تا ۱۰ روز دوام خواهند آورد. 


 نحوه نگهداری تربچه در یخچال


۳. بهترین راه برای نگهداری از پیاز شالوت (نوعی پیاز کوچک)

شالوت یا شالِت از خانواده پیاز است، اما طعمی ملایم و شیرین‌تر دارد. (از این پیاز اغلب در ترشی استفاده می‌شود – با موسیر اشتباه نشود.)
مانند پیاز معمولی، شالوت‌ها نیز باید در مکانی سرد، خشک، تاریک و با تهویه مناسب نگهداری شوند. در این حالت، شالوت‌ها تا ۳۰ روز دوام خواهند آورد.
از سوی دیگر، می‌توان آن‌ها را تا شش ماه در فریزر نگهداری کرد. برای فریز کردن‌شان، ابتدا آن را پوست کنده و حبه حبه کنید. سپس، آن‌ها را درون کیسه‌ای قابل انجماد یا ظرفی بی منفذ قرار داده و بعد در فریزر قرار دهید.
 
انواع پیاز و ویژگی‌های آن‌ها

روش خشک کردن موسیر و تهیه موسیر خشک را نیز در سایت جالبز بخوانید.


نحوه نگهداری پیاز به شکل‌های مختلف

برای افزایش دوام پیاز، نحوه نگهداری از آن در شرایط و با شکل‌های مختلف نیز مهم است. در ادامه به نحوه نگهداری پیاز در مراحل و شرایط مختلف اشاره می‌کنیم.

۱. پیاز پوست کنده در یخچال

زمانی که پیاز پوست کنده شود، برای اجتناب از آلودگی، باید درون یخچال نگهداری شود. پیاز را درون ظرفی در بسته قرار داده و اطمینان حاصل کنید که درجه یخچال ۴۰ درجه فارنهایت (۴ درجه سانتی گراد) یا پایین‌تر باشد. پیاز پوست کنده شده می‌تواند ۱۰ تا ۱۴ روز در یخچال دوام آورد.

۲. پیاز خرد شده یا برش داده شده در فریزر

در صورتی که پیاز خرد شده یا برش داده شده باشد؛ می‌توان آن را تا ۱۰ روز در یخچال نگهداری کرد. آن‌ها را درون بسته‌های پلاستیکی قرار دهید. برای مصرف طولانی مدت، می‌توان پیاز خرد شده یا برش داده شده را به مدت ۳ تا ۶ ماه در فریزر نگهداری کرد.
 
نحوه نگهداری پیاز به شکل‌های مختلف

۳. پیاز سرخ شده در فریزر

پیاز سرخ شده را می‌توان ۳ تا ۵ روز در یخچال نگهداری کرد. چند ساعت پس از سرخ کردن پیاز، آن‌ها را درون ظرفی در بسته قرار دهید. اگر به مدت طولانی بیرون بمانند، ممکن است محلی برای رشد باکتری شوند. با این حال، پیاز سرخ شده را می‌توان تا سه ماه در فریزر نگهداری کرد.

۴. ترشی انداختن پیاز

ترشی کردن پیاز، ارزان‌ترین راه برای افزایش عمر مفید پیاز است. استفاده از محلول ترشی مانع از رشد باکتری‌های فاسد کننده سبزیجات می‌شود. در این روش می‌توان ترشی پیاز را تا شش ماه نگه داشت.
برای ترشی انداختن پیاز، آن‌ها را پوست کنده و درون ظرفی شیشه‌ای بریزید. سپس، ظرف را با سرکه و ترکیبی از نمک، شکر و ادویه جات مورد نظر خود پر کنید.
پس از استفاده، بهتر است ظرف را درون یخچال نگهداری کنید.

۵. خشک کردن پیاز

پیاز را در برش‌های نازک ببرید و روی یکی سینی مناسب بچینید. برای مدت ۲ تا ۳ روز آن‌ها را زیر آفتاب قرار دهید. سپس به مدت ۱۰ دقیقه نیز آن‌ها را در فر با دمای ۹۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا کاملا خشک شود.

سوالات متداول در مورد پیاز جوانه زده

۱. آیا می‌توان پیاز جوانه زده را خورد؟

پاسخ مثبت است. پیاز بعد از جوانه زدن کمی نرم می‌شود، اما سمی و خطرناک نیست. به خصوص اگر ریشه‌ها و جوانه‌ها هنوز کوچک باشند، می‌توان از پیاز استفاده کرد. بسیاری از افراد جوانه‌ها را می‌خورند، زیرا حاوی پروتئین است.


۲. با پیاز جوانه زده چه کار باید کرد؟

قسمت جوانه زده را ببرید. پیاز را نصف کرده و باقی جوانه‌ها را خارج کنید. همچنین، دقت کنید پیاز کپک نزده یا فاسد نشده باشد.


۳. با پیاز جوانه زده ی کپک زده چکار باید کرد؟

به هیچ عنوان پیاز کپک زده و فاسد را نخورید.


۴. آیا می‌توان پیاز جوانه زده را کاشت؟

اگر جوانه موجود در لایه‌های پیاز را جدا کرده و آن‌ها درون خاک گلدان بکارید، می‌توانید پیاز تازه تولید کنید. از این رو، پاسخ به این سوال مثبت است.
 
شما چه راه‌های دیگری برای جلوگیری از جوانه زدن پیاز بلدید؟ تجربیات و دیدگاه‌های خود را از طریق بخش ارسال نظر با ما و خوانندگان جالبز از طریق بخش «ارسال نظر» در میان بگذارید
 
برگرفته از: www.healthline.com و www.hunker.com

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *