جدا کردن هسته آلبالو و گیلاس بدون استفاده از دستگاه هسته‌گیر، به راحتی امکان پذیر بوده و شما می‌توانید بدون اینکه میوه له شود، با استفاده از روش‌های چرخاندن و فشار دادن اقدام به جدا کردن هسته آن کنید.

جدا کردن هسته آلبالو
 
جالبز | بخش خانه داری – حتما برای شما هم پیش آمده است که در تهیه دسر‌های خوشمزه‌ای همچون کیک گیلاس و یا غذا‌هایی نظیر آلبالو پلو نیاز به جدا کردن هسته میوه‌ها داشته باشید. اگر در خانه دستگاه مخصوص هسته گیری نداشته باشید، برای جدا کردن هسته به گونه‌ای که میوه سالم بماند و له نشود، چه می‌کنید؟ آیا با ترفند‌هایی که می‌توانند به شما کمک کنند تا به راحتی هسته میوه را جدا کنید، آشنایی دارید؟ ما در این مطلب قصد داریم شما را با دو روش ساده و سریع برای جدا کردن هسته گیلاس و آلبالو آشنا کنیم که با استفاده از ابزار‌های ساده‌ای که در آشپزخانه در دسترس دارید، امکان پذیر است؛ با ما همراه باشید …

جدا کردن هسته آلبالو و گیلاس

۱. روش چرخاندن (The Twist Method)

هرچند ممکن است در ابتدا مقداری از میوه‌ها له شوند، ولی با تمرین و ممارست و صرف حوصله به راحتی می‌توانید با این روش هسته آلبالو یا گیلاس را جدا کنید. برای جدا کردن هسته آلبالو و گیلاس به روش چرخاندن به ترتیب زیر عمل کنید:
  1. سعی کنید گیلاس و آلبالوی رسیده و تازه خریداری کنید، آن‌ها را بشویید و اجازه دهید خشک شوند، سپس ساقه آن‌ها را جدا کنید.
  2. در این روش به وسیله‌ای نیاز دارید که در گیلاس یا آلبالو فرو کرده و با چرخاندن آن، هسته را جدا کنید. این وسیله می‌تواند یک سنجاق کاغذ، گیر مو و یا خلال دندان باشد.
  3. هر کدام از ابزار‌های فوق را که در دسترس دارید در قسمت حفره گیلاس یا آلبالو (محل اتصال ساقه) فرو کنید.
  4. وقتی به هسته برخورد کردید، سنجاق یا گیره را بچرخانید تا هسته از گوشت میوه جدا شود، سپس هسته را خارج کنید.

جدا کردن هسته آلبالو

۲. روش فشار دادن (The Poke Method)

البته در این روش شما نیاز دارید مقداری فشار اعمال کنید، موقع به کارگیری این روش، متوجه می‌شوید که چرا به آن، روش فشار دادن گفته می‌شود.
  1. شما برای جدا کردن هسته آلبالو یا گیلاس به این روش به یک ابزار مخروطی کوچک نظیر ماسوره قنادی یا نی شیشه‌ای نیاز دارید.
  2. هر یک از ابزار‌های فوق را که دم دست دارید، در قسمت حفره آلبالو یا گیلاس (محل اتصال ساقه) قرار داده و آن را فشار دهید تا هسته از سمت دیگر خارج شود. با این عمل در واقع ماسوره یا نی به هسته ضربه وارد کرده و هسته از گوشت میوه جدا می‌شود. 

نکته: در این روش نمی‌توانید از نی پلاستیکی استفاده کنید و باید حتما نی شیشه‌ای به کار ببرید تا محکم بوده و در اثر فشار نشکند، به این ترتیب بهتر می‌توانید هسته آلبالو یا گیلاس را جدا کنید.

جدا کردن هسته آلبالو

سخن آخر

آلبالو سمبل جوانی و نشاط بوده و همه قسمت‌های آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. کالری این میوه بالا نیست، ولی سرشار از ویتامین‌های A، B، C واملاح معدنی مانند آهن، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کبالت است. هرچند متخصصان تغذیه بر استفاده این میوه به صورت تازه تاکید دارند و پختن آن باعث کاهش مقداری از ویتامین C موجود در آن می‌شود، ولی استفاده از آلبالو و گیلاس در تهیه خورش آلبالو و مربای گیلاس بسیار مرسوم است که برای تهیه آنها نیاز است هسته میوه را جدا نمایید. اما همانگونه که ملاحظه کردید جدا کردن هسته آلبالو حتی بدون استفاده از دستگاه هسته گیر، به راحتی قابل انجام است.  
شما چه روشی را برای جدا کردن هسته آلبالو به کار می‌برید؟ اگر روش دیگری برای این منظور سراغ دارید، لطفا از طریق بخش ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان سایت به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: thespruceeats

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *