
آنچه در ادامه خواهید خواند:
- خواص بارهنگ و عرق نعناع
- خواص بارهنگ برای معده
- طبع جوشانده عرق نعناع و بارهنگ
- طرز تهیه شربت بارهنگ و عرق نعناع
- مدت و میزان مصرف
خواص بارهنگ و عرق نعناع
ترکیب بارهنگ و عرق نعناع با هم یک معجون گیاهی سرشار از خواص دارویی را ایجاد میکند. بارهنگ و عرق نعناع سرشار از ویتامینهایی از جمله ویتامین C، ویتامین K، ویتامین A و ویتامینهای گروه B است. همچنین ترکیب بارهنگ و عرق نعناع دارای کلسیم، کربوهیدرات، پتاسیم، آهن، منیزیم، تانن، منتول، کولین، کومارین، آنتی اکسیدان، فلاونوئیدها، نوراپی نفرین، سروتونین و اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ است. با هم تعدادی از خواص این ترکیب گیاهی را مرور میکنیم.
- رفع یبوست
- برطرف کردن نفخ معده
- درمان کبد چرب
- از بین برنده تب
- رفع ناراحتیهای کلیه و مثانه
- رفع گاز روده
- رفع دردهای روماتیسم
- درمان زخم معده
- رفع سرماخوردگی
- ترکیب بارهنگ و عرق نعناع به سبب داشتن ویتامین ب۶ نقش مؤثری در تولید انتقال دهندههای عصبی دارد.
- رفع عفونت روده
- تولید هورمونهای نوراپی نفرین و سروتونین در بدن و در نتیجه ایجاد شادی و رفع افسردگی
- درمان کولیت
- رفع بی اشتهایی بر اثر سردی روده و معده
- به دلیل وجود آنتی اکسیدانها و فلاونوئیدها سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماریهای مختلف از جمله انواع سرطان فعال تقویت کرده و باعث ترمیم و بهبود زخمهای بدن میشود.
- رفع خونریزی مقعد که در اثر سردی بروز میکند
- درمان عفونت معده
- رفع اسپاسم یا گرفتگی
- خاصیت ضد میکروب شربت بارهنگ و عرق نعناع، این ترکیب را به دارویی مؤثر در از بین بردن عفونتهای بدن تبدیل کرده است.
- ترکیب بارهنگ وعرق نعناع به باز شدن نایژهها یعنی ناحیهای از دستگاه تنفسی که بین نای و نایژکها قرار دارد کمک فراوانی میکند. در نتیجه درمانی مفید برای آسم و سرفه است.
- پاکسازی ریهها را از خلط و آلودگی، خلط آور و بازکننده صدا
- برای درمان کردن تهوعی که در اثر سردی پدید میآید و همپنین برگرداندن غذای ناشی از سردی میتوان بارهنگ و عرق نعناع را با هم مصرف کرد.
- اگر از دل دردهای شدید رنج میبرید ترکیب بارهنگ و عرق نعناع را با هم مصرف کنید. بارهنگ و عرق نعناع قادر است دل دردهای شدید را به طور کامل رفع و آرام کند.
خواص بارهنگ برای معده
همانگونه که در موارد بالا نیز به آن اشاره شد، یکی از خواص این ترکیب، درمان بیماریهای گوارشی و معدوی نظیر نفخ معده، زخم معده، بی اشتهایی بر اثر سردی روده و معده و عفونت معده است. برای اینکه بتوانید از خواص بارهنگ برای معده بطور موثرتری بهره مند شوید، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- هیچگاه آب خیلی سرد ننوشید
- در بین صرف غذا آب نخورید؛ بهترین زمان برای نوشیدن آب نیم ساعت قبل و دو ساعت بعد از صرف غذا است
- از مصرف خوراکی هایی با طبع سرد مانند ماست، شیر، دوغ، نوشابه و چایی مخصوصا در هنگام شب پرهیز کنید و در صورتی که قصد مصرف آن ها را دارید، حتما با مصلحات آن میل کنید؛ مثلا ماست و دوغ را با نعنا میل کنید و یا شیر را با عسل و خرما بخورید
طبع جوشانده عرق نعناع و بارهنگ
بارهنگ طبع سردی دارد و در عوض طبع عرق نعنا گرم است؛ بنابراین ترکیب این دو یک ترکیب عالی و متعادل است که در طب سنتی از آن استفاده میکردهاند. بنابراین افرادی با طبع سرد و گرم در هر صورت میتوانند از خواص بارهنگ و عرق نعناع بهره ببرند.
طرز تهیه شربت بارهنگ و عرق نعناع
از تخم گیاه بارهنگ به اندازهی یک قاشق مربا خوری برداشته و آن را در یک لیوان عرق نعناع ریخته و مخلوط کنید. این ترکیب را برای مدت ۵ دقیقه بجوشانید. پس از ولرم شدن محلول تهیه شده، برای شیرین کردن آن از یک قاشق مربا خوری عسل استفاده کنید. در صورتی که مبتلا به یبوست هستید، گلاب را جایگزین عسل کنید. به همین راحتی محلول شما آماده سرو است تا بتوانید از خواص بارهنگ و عرق نعناع و طعم جالب آن بهره ببرید.
مدت و میزان مصرف
نکتهی قابل ذکر در این مقاله طریقهی مصرف این نوشیدنی است. برای گرفتن نتایج رضایت بخش و دستیابی بیشتر به خواص بارهنگ و عرق نعناع، بایستی این ترکیب را برای مدت ۴۰ روز و روزی یک لیوان مصرف کنید. استفاده از این نوشیدنی برای نوزادان؛ بین ۳ تا ۵ قاشق چایخوری به صورت روزانه و البته بدون عسل است. برای خردسالان نیز دستور مقدار استفاده از این ترکیب روزانه یک استکان است. اما خانمهای باردار در مورد مصرف ترکیب بارهنگ و عرق نعناع بهتر است که با پزشک خود مشورت کنند.
آیا تا به حال جوشانده بارهنگ وعرق نعناع را در منزل تهیه و مصرف کرده اید؟ کدام یک از خواص آن مورد نظرتان بوده و آیا نتیجه دلخواه را گرفتهاید؟ با “ارسال نظر” ما و مخاطبان جالبز را در تجربیات خود سهیم و از نظرات خود مطلع گردانید.
منبع: ستـــاره