خشک کردن کیوی روشی برای نگهداری این میوه به مدت طولانیست که معمولا به سه روش صورت می پذیرد. خشک کردن کیوی با استفاده از نور خورشید، دستگاه خشک کن وفر، ساده ترین روش هایی هستند که به صورت خانگی برای این منظور به کار می روند.

جالبز | دسته خانه داری – اگر میوهی کیوی را بیش از اندازه مصرف خریداری کرده باشید با اضافه آن چه میکنید؟ شاید فریز کردن کیوی و مصرف آن برای تهیه اسموتی کیوی یا خشک کردن، بهترین گزینهها برای نگهداری کیوی مازاد بر مصرف باشند. خشک کردن کیوی بهترین راه برای حفظ خواص و فوید این میوه است، زیرا در اثر خشک کردن، فیبر آن از بین نمیرود و این فرایند بر ویتامین C موجود در آن تاثیر منفی ندارد. در این مطلب با ما همراه باشید تا چگونگی خشک کردن کیوی را با استفاده از دستگاه خشک کن، فر و آفتاب به شما آموزش دهیم.
خشک کردن کیوی با استفاده از دستگاه خشک کن
- در درجه اول سعی کنید از کیوی تازه رسیده با پوست کاملا صاف برای تهیه کیوی خشک استفاده کنید و اگر میوه نرسیده است، آن را برای مدتی در دمای محیط آشپزخانه قرار دهید تا برسد.
- کیوی را بشویید تا هرگونه آلودگی و میکروب روی پوست آن از بین برود، سپس با استفاده از یک چاقوی تیز پوست آن را جدا کرده و به صورت ورقههایی به ضخامت حدود ۵ میلیمتر برش بزنید.
- گرفتن پوست کیوی اختیاری بوده و در صورت تمایل میتوانید کیوی را با پوست برش بزنید.
- کیوی یکی از میوههایی است که پیش از خشک کردن آن نیازی به افزودن آبلیمو برای جلوگیری از سیاه شدن وجود ندارد و به راحتی پس از ورقه کردن، میتوانید برشهای آن را با رعایت فاصله روی سینی دستگاه خشک کن بچینید.
- دستگاه خشک کن را روی حرارت ۱۳۵ درجه فارنهایت یا ۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و ۵ الی ۱۲ ساعت صبر کنید تا ورقههای کیوی خشک شوند.
خشک کردن کیوی در فر
- کف سینی فر را با کاغذ پارچمنت بپوشانید و ورقههای کیوی را با حفظ فاصله روی آن بچینید.
- فر را روی درجه حرارت ۱۳۰ تا ۱۴۰ درجه فارنهایت روشن کنید.
- سینی را در فر قرار داده و لای درب فر را باز بگذارید تا هوا جریان یابد و کیوی بهتر خشک شود.
- هر دو ساعت یک بار سینی فر را بچرخانید تا کیویها به طور یکنواخت خشک شوند.
- وقتی ورقههای کیوی بافتی چرمی پیدا کرده و تا حدی منعطف بودند، فر را خاموش کرده و اجازه دهید کیویها کاملا خنک شوند.
- ورقههای کیوی را پس از خنک شدن در ظرف دردار پلاستیکی یا شیشهای ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکته: در صورتی که ورقههای کیوی کاملا خشک شده باشند میتوانید آنها را در ظرف دربسته در کابینت نگهداری کنید، ولی در صورتی که بافتی منعطف دارند و حاوی مقداری رطوبت هستند باید حتما در یخچال نگهداری شوند.

خشک کردن کیوی با استفاده نور خورشید
- سادهترین روش برای خشک کردن کیوی استفاده از نور خورشید است و چون این فرایند چند روزی طول میکشد، بهتر است زمانی برای این کار اقدام کنید که هوا برای چند روز متوالی گرم و آفتابی باشد.
- ورقههای کیوی را با فاصله روی یک توری استیل ضد زنگ بچینید و توری را زیر نور خورشید قرار دهید.
- زیر توری پایهای قرار دهید تا هوا جریان یافته و کیویها سریعتر خشک شوند.
- هنگام شب، کیویها را در محلی سرپوشیده قرار داده و روز بعد دوباره در معرض نور خورشید بگذارید، زیرا هوای خنک شب باعث ایجاد رطوبت در کیویها میشود.
- هر روز به کیویها سر بزنید و میزان خشک شدن آنها را چک کنید. زمانی که ورقههای کیوی به اندازه دلخواه خشک شدند، آنها را در سبدی ریخته و در سایه قرار دهید تا کاملا خنک شوند.
- سپس ورقههای کیوی را در ظرف دردار در محلی خشک و خنک نگهداری کنید.
خشک کردن کیوی در واقع روشی برای نگهداری و استفاده از این میوه در سایر فصول سال است. کیوی خشک را میتوان به عنوان نوعی میان وعده مغذی و سالم مورد استفاده قرار داد که از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی با کیوی تازه ندارد. کیوی خشک شده را میتوانید چند دقیقه در معرض بخار آب قرار دهید تا نرم شود و سپس در تهیه انواع کیک و کلوچه به کار برید.
تجربه شما در خشک کردن کیوی و استفاده از آن چیست؟ دیدگاهها و تجربیات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” با مخاطبان جالبز درمیان بگذارید
منبع: ستـــاره