میزان/ آمریکا پس از گذشت ۱۹ سال پس از حادثه ۱۱ سپتامبر، جنگهای زیادی را در چندین کشور جهان به راه انداخته که به آوارگی چندین میلیون نفر منجر شده است.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که این جنگها تلفات انسانی زیادی را بر جمعیت محلی وارد کرده است.
به گزارش «امریکن کانزرویتیو»، در ۱۹ سال گذشته حداقل ۳۷ میلیون نفر در افغانستان، عراق، پاکستان، یمن، سومالی، فیلیپین، لیبی و سوریه به دلیل جنگهای آمریکا، خانههای خود را ترک کرده اند؛ این یعنی بیش از تعداد آوارگان جنگی از سال ۱۹۰۰ تاکنون، البته به غیر از جنگ جهانی دوم.
۳۷ میلیون تخمین محافظه کارانه است؛ این تعداد ممکن است در واقع نزدیک به ۴۸ تا ۵۹ میلیون نفر باشد.
از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹، تعداد کل پناهندگان و آوارگان در جهان تقریبا دو برابر شده است و از ۴۱ میلیون نفر به رقم خیره کننده ۷۹.۵ میلیون نفر رسیده است.
۳۷ میلیون نفر تقریبا معادل تمام ساکنان ایالت کالیفرنیا یا همه مردم تگزاس و ویرجینیاست؛ تقریبا به تعداد افرادی است که در کانادا زندگی میکنند.
براساس مطالعات، در تحولات پس از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ که نیروهای آمریکایی درگیر آن بودند، میلیونها نفر دیگر در مناطق دورافتادهای مانند بورکینافاسو، کامرون، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، جمهوری دموکراتیک کنگو، مالی و نیجر آواره شدند.
سیاستگذاران اصلی در داخل دولت آمریکا، اعم از دموکراتها و جمهوریخواهان، از جنگ حمایت میکنند؛ این جنگ افروزیها خسارات انسانی را به بار میآورد.
متاسفانه این طرز تفکر به جنگ آمریکا در ویتنام بازمی گردد، جایی که ارتباط مشابهی بین سیاستگذاران و تاثیرات انسانی وجود داشت.
وقتی آمریکاییها به جنگهای پس از ۱۱ سپتامبر فکر میکنند، تمایل دارند که منحصرا بر درگیریها در عراق و افغانستان تمرکز کنند، جایی که تعداد زیادی از نیروهای آمریکایی مستقر شده اند؛ این مطالعه شامل سایر کشورها و مناطقی است که آمریکا در آنها درگیر بوده است.
آمریکا به نوعی در جنگ سوریه مشارکت داشته و از سال ۲۰۱۳ به گروههای تروریستی سوریه کمک مالی کرده است و با توجه به نقشی که در بی ثبات سازی منطقه با جنگ درعراق که باعث تولد داعش شد داشت، میتوان بالغ بر ۲۰ میلیون آواره را در سوریه در نظر گرفت.