
روزه داری به عنوان یک متد درمانی بسیار قدیمی در علم پزشکی، هزاران سال است که استفاده میشود. به طوری که بسیاری از پزشکان بزرگ قدیم این روش را توصیه کرده و آن را یک روش پیشگیری و درمان به حساب میآورند.
توصیه های پزشکی برای ماه رمضان: مایعات طبیعی بنوشید
غذاهای سنگین نخورید
بهتر است از مصرف غذاهای پروتئینی، چربی زیاد و زولبیا و بامیه خودداری كنید. همچنین باید غذاهایی را مصرف کنید که به کندی هضم میشوند مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد. زیرا غذاهای دیرهضم معمولا چند ساعت در دستگاه گوارش میمانند در حالیکه غذاهای سریعالهضم فقط ۱ تا ۲ ساعت در معده باقی میمانند.
توصیه پزشکان این است که با نعمتهای خوب پروردگار مانند عسل، خرما روزه خود را باز کنیم و اگر افراد در افطار و سحری از غذاهای سنگین استفاده میکنند حتما دو ساعت با خواب فاصله داشته باشد. برای افطار بهتر است غذاهای سبک استفاده شود. برای اینکه بدانید چه خوراکیها و غذاهایی برای زمان افطار مناسب هستند به لینک زیر بروید.
بیماران گوارشی خودسرانه روزه نگیرند
چنانچه بیماران گوارشی در حین روزهداری دچار علائمی چون دل درد خصوصا مالش رفتن شدید سردل در هنگام ظهر شوند نشانه فعالیت بیماری بوده و باید از روزهداری پرهیز كنند. افرادی كه مبتلا به زخمهای فعال گوارش فوقانی هستند مثل معده و اثنی عشر چون روزهداری با تشدید ترشح اسید معده منجر به فعال سازی زخم و عوارضی چون خونریزی میشود ترجیحا از روزهداری معافاند.
توجه: افراد دارای بیماریهای خاص حتما باید با صلاحدید و نظر پزشک روزه بگیرند.
زنان باردار روزه نگیرند
مادران باردار و شیرده نیز توجه داشته باشند که نباید روزه بگیرند؛ بخصوص مادرانی که فرزند زیر سن ۶ ماه را شیر میدهند. توضیح این که روزه گرفتن مادران باردار و شیرده، باعث میشود مواد مغذی لازم به مادر و نوزاد نرسد و باعث ضرر و زیان برای هر دو آنها شود.
مادران شیرده مواد غذایی باکیفیت مصرف کنند
زنان شیرده چون بخش عمدهای از مواد غذایی كه مصرف میكنند وارد شیر شده و به كودک میرسد نیازهای تغذیهای آنها بالا میرود لذا برای شیردهی موفق نیازمند مصرف مواد غذایی بیشتری از نظر كمی و كیفی هستند و در صورت روزهدار شدن باید هنگام سحر و افطار مواد غذایی را با كمیت و كیفیت مطلوبی مصرف كنند تا لطمهای به كودک وارد نشود.
مبتلایان به دیابت نوع یک روزه نگیرند
بیمارانی که چربی، دیابت نوع دو (که به علت چاقی ایجاد میشود) و یا فشار خون دارند، میتوانند روزه بگیرند؛ اما بیمارانی که دیابت از نوع یک (ملزم به تزریق انسولین)، فشار خون متغیر و کلیوی دارند نمیتوانند روزه بگیرند. برای آگاهی بیشتر درباره روزه گرفتن یا نگرفتن افراد دیابتی و همچنین افرادی که مشکل نارسایی کلیه دارند به لینک زیر بروید.
قرص ضد بارداری مصرف نکنید
مصرف قرصهای تركیبی ضد بارداری ممكن است با لكه بینی، حالت تهوع و استفراغ همراه باشد لذا استفاده از این قرصها در ماه رمضان برای نخستین بار توصیه نمیشود.

توصیه به روزه اولی ها
روزه اولی ها باید توجه بیشتری به تغذیه خود در زمان روزهداری داشته باشند. این نوجوانان چون در دوران رشد هستند باید صرف افطار و شام توام صورت گیرد و غذای آنها باید شامل مواد گوشتی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، سالاد و ماست باشد.
منبع: ستـــاره