ترشی پوست پرتقال دارای عطر و طعم بسیار مطبوعی است. شما میتوانید این ترشی را با کمی سرکه و نمک به راحتی در منزل تهیه کنید و از خواص بینظیر آن بهره ببرید.

جالبز | بخش آشپزی – ترشی پوست پرتقال یکی از ترشیهای مدرن و پرطرفدار است. پوست پرتقال به دلیل خواص بسیار زیادی که دارد، هم برای تهیه مربای پوست پرتقال و هم ترشی استفاده میشود. این ترشی برای دورچین کبابها و انواع غذاهای مدرن گزینه مناسبی است. همچنین ترشی پوست پرتقال در کنار ساندویچهای سرد طعم بسیار دلچسبی را ایجاد میکند. در ادامه طرز تهیه ترشی پوست پرتقال و خواص بینظیر آن را خواهید خواند.
طرز تهیه ترشی پوست پرتقال
مواد لازم | |
پوست پرتقال | ۱ کیلو |
سرکه | دو لیتر |
نمک | به مقدار کافی |
زمان لازم برای آماده سازی ترشی: ۱ ساعت
دستور تهیه
- ابتدا باید تلخی پوست پرتقال را بگیرید؛ برای این کار باید پوست پرتقالها (بدون اینکه قسمت سفیدی آن را جدا کنید) را دو مرتبه در آب جوش، هر بار به مدت ۵ دقیقه، بجوشانید و آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب سرد خیس کنید. در مدت ۲۴ ساعت چند مرتبه آب آن را عوض کنید.
- سپس آنها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا آب و رطوبت آنها گرفته شود.
- در این مرحله پوست پرتقالها به صورت خلالی برش بزنید و یا آنها را چرخ کنید.
- پوست پرتقالهای خرد شده را در یک قابلمه بریزید، به آن سرکه، نمک و فلفل اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و سرکه و نمک و فلفل به خورد پوست پرتقالها برود.
- پس از اینکه چند قل خورد حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا کمی خنک شود.
- سپس آنها را در شیشههای تمیز و کاملا خشک بریزید و در آن را محکم ببندید.
- شیشهها را در جای خشک و خنک بگذارید تا ترشی برسد.
- پس از حداقل یک هفته می توانید ترشی را همراه با غذا سرو کنید.
نوش جان …
خواص پوست پرتقال
- مصرف پوست پرتقال به کاهش فشار خون کمک میکند.
- با داشتن ترکیباتی به نام نبیلتیتین خطر ابتلا به التهاب و بیماری قلبی را کاهش میدهد.
- پوست پرتقال از تشکیل بافت چربی در بدن جلوگیری میکند.
- نابیلیتین موجود در پوست پرتقال میزان کلسترول بد بدن را کاهش میدهد.
- پوست پرتقال دارای فیبر زیاد و کالری کم است که در جلوگیری از مصرف کالری توصیه شده روزانه شما بسیار مفید است.
- مصرف پوست پرتقال به پاکسازی ریهها کمک میکند و هرگونه خلط که باعث تنگی ریه میشود را از بین میبرد.
- تحقیقات نشان داده که خوردن پوست پرتقال میتواند شما را از تعدادی از سرطانهای مختلف از جمله سرطان سینه، سرطان پوست و سرطان کولورکتال محافظت کند.
- پلی ساکارید غیر محلول موجود در پوست پرتقال به جلوگیری از یبوست، سوزش سر دل، تهوع و تشکیل اسید بیش از حد در معده کمک میکند.
- پوست پرتقال حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که به از بین بردن لکههای تیره و لکههای قرمز روی پوست کمک قابل توجهی میکند.
- برای داشتن پوستی درخشان و سالم، پودر پوست پرتقال، برگ نیم، پوست انار و آب لیمو را با هم مخلوط کنید. سپس آن را روی پوست خود بمالید تا پوستی شفاف و درخشان داشته باشید.
- از پوست پرتقال میتوانید به عنوان یک خوشبو کننده هوا استفاده کنید. به این صورت که آن را در آب داغ بپزید تا بوی آن در آشپزخانه پخش شود. همچنین برای خوشبو کردن یخچال و فریزر بسیار مناسب است.
- از سفیده زیر پوست پرتقال برای درخشان کردن وسایل چوبی استفاده کنید.
- کمی از پوست پرتقال را در کفش خود قرار دهید تا بوی نامطبوع را به خود بگیرد.
- و …

سخن پایانی
توجه کنید که پوست پوست نارنگی و پوست لیمو ترش نیز دارای خواص زیادی است و میتوانید به همین روش با آنها ترشی درست کنید. همچنین میتوانید کمی خلال پوست نارنج که تلخی آن نیز گرفته شده را با پوست پرتقالها مخلوط کنید. اگر تجربه یا نظری در مورد طعم و طرز تهیه ترشی پوست پرتقال دارید آن را با ما و دیگر مخاطبان جالبز در بخش ارسال نظر در میان بگذارید.
منبع: ستـــاره