جالبز | دسته آشپزی – کنسرو تن ماهی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین کنسروهاست. شاید ندانید، اما غذاهای متنوع و لذیذی را میتوانید با تن ماهی تهیه کنید و از طعمهای متفاوتی که خلق میشوند، لذت ببرید. در ادامه انواع غذا با تن ماهی شرح داده میشود.
چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شما است، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:
- قلیه با تن ماهی
- ماکارونی با تن ماهی
- سالاد تن ماهی و سیب زمینی
طرز تهیه قلیه با تن ماهی
به منظور تهیه این غذا برای شش نفر، به حدود سه ساعت زمان و مواد اولیهای که در جدول زیر درج شده است، نیاز دارید.
مواد لازم | |
کنسرو ماهی تن | 3 عدد |
گشنیز | 750 گرم |
شنبلیله | 250 گرم |
پیاز | یک عدد بزرگ |
سیر | 4 الی 5 حبه درشت |
آرد | یک قاشق غذاخوری |
تمرهندی | نصف بسته |
روغن، زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- تمرهندی را با سه لیوان آب ولرم خیس کنید و کمی چنگ بزنید. برای مدت پنج الی شش ساعت باید تمرهندی در آب ولرم باقی بماند.
- گشنیز و شنبلیله را کاملا ساطوری کنید.
- سبزی را در یک قابلمه روی حرارت متوسط شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود.
- زمانی که آب سبزی گرفته شد، مقداری روغن به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- زمانی که رنگ سبزی تیره شد، پیاز را رنده کرده و به آن اضافه کنید.
- زمانی که پیاز تفت داده شد، حرارت را ملایم کنید و سیر رنده شده و زردچوبه را اضافه نمایید.
- آرد را اضافه کرده و وقتی بوی خامی آن گرفته شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
- تمر را از صافی عبور دهید و آب آن را به سبزی اضافه کنید.
- سپس قلیه را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد و آب آن به اندازه مورد نظر برسد.
- سپس تن ماهی را که ۲۰ دقیقه جوشاندهاید، به قلیه اضافه کرده و درب قابلمه را باز بگذارید. پس از ۱۰ دقیقه غذا حاضر است.

طرز تهیه ماکارونی با تن ماهی
مواد لازم | |
ماکارونی فرمی | 400 گرم |
پیاز | بک عدد |
قارچ | 100 گرم |
سیر | 2 حبه |
کنسرو ماهی تن | یک قوطی |
روغن، جعفری خرده شده، نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور طبخ:
- در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس مقداری روغن به آن اضافه کنید و ماکارونی را در قابلمه بریزید.
- زمان لازم برای پخت ماکارونی روی بسته بندی آن نوشته شده است، این مدت معمولا حدود ۱۵ دقیقه است.
- سپس ماکارونی را در آبکش بریزید و مقداری آب سرد روی آن بریزید.
- کنسرو ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید. سپس آن را باز کنید.
- پیاز را خرد کرده و سرخ کنید. قارچ را خرد کنید و همراه با پیاز سرخ کنید.
- سیر رنده شده را نیز به آن اضافه نمایید.
- روغن تن ماهی را جدا کرده و ماهی را به قارچ و پیاز اضافه کنید.
- در مرحله آخر نیز نمک و فلفل را به سایر مواد بیفزایید.
- اکنون ماکارونی را در یک ظرف مناسب بکشید و مایه را روی آن ریخته و به آرامی بهم بزنید.
- در نهایت برای تزیین مقداری جعفری خرد شده را روی غذا قرار دهید.
طرز تهیه سالاد ماهی تن
به منظور تهیه این سالاد برای شش نفر، به یک و نیم ساعت زمان و مواد اولیهای که در ادامه مشاهده میکنید، نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
کنسرو ماهی تن | یک عدد |
نخود فرنگی | یک لیوان |
تخم مرغ | 3 الی 4 عدد |
زیتون بدون هسته | 150 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
سس مایونز | نصف لیوان |
روغن زیتون | 3 الی 4 قاشق سوپخوری |
آبلیمو | 3 الی 4 قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور پخت:
- تخم مرغ، نخود فرنگی و سیب زمینی را جداگانه بپزید. برای پخت نخودفرنگی، آن را در قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا سطح نخودها را بپوشاند، سپس روی حرارت قرار دهید تا بپزد. اگر آب نخودفرنگی تبخیر شد، اما هنوز آبپز نشده بود، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
- سیب زمینیها را خرد کنید.
- سس مایونز، روغن زیتون و آبلیمو مخلوط کنید و نمک و فلفل را به آن بیفزایید.
- سیب زمینی و مرغ را در ظرفی ریخته و سس را به آن اضافه کنید.
- سپس زیتونها را حلقهای خرد کنید و روی سالاد قرار دهید.
- در لایه آخر تخممرغهای آبپز را برش زده و قرار دهید. توجه داشته باشید که تخممرغها باید آنقدر آبپز شوند که کاملا سفت شده باشند.

نکته: حتما به این نکته توجه داشته باشید که کنسرو ماهی تن را باید ابتدا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و سپس درب قوطی را باز کرده و استفاده کنید.
منبع: ستـــاره