ته دیگ سیب زمینی قسمت وسوسه انگیز غذاست که در انواع ته دیگ سیب زمینی رنده شده، ته دیگ سیب زمینی کنجدی و ته دیگ سیب زمینی ماکارونی درست می شود و به جرات می توان گفت خوشمزه ترین بخش غذا به حساب میآید.

جالبز | بخش آشپزی – ته دیگ به قسمتی از چلو یا پلو گفته میشود که به ته قابلمه چسبیده و برشته شده باشد. این قسمت سخت و سرخ شده در ترکیب با مواد دیگری چون ماست، تخم مرغ، سیب زمینی و انواع سبزیجات با عنوان ته چین شناخته میشود. ته دیگ سیب زمینی یکی از معروفترین انواع ته دیگ است که خوشمزگی و خوشرنگ شدن آن فوت و فنهایی دارد. قبلا با طرز تهیه ته دیگ بادمجان و ته دیگ کاهو آشنا شدید، برای آشنایی با انواع ته دیگ سیب زمینی و نکات مهم و اصولی در تهیه آن با ما همراه باشید.
طرز تهیه ته دیگ سیب زمینی
۱. ته دیگ سیب زمینی رنده شده
ته دیگ سیب زمینی رنده شده به صورت یک لایهی ترد طلایی بر روی پلو خودنمایی کرده و چشم هر بینندهای را خیره میسازد. برای تهیه این ته دیگ مراحل زیر را دنبال کنید:
- سیب زمینی را با رنده درشت رنده کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد بماند، سپس آن را آبکش کنید.
- سیب زمینی را در کاسهای ریخته، مقداری نمک و زعفران به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سیب زمینی مزه دار شده و رنگ بگیرد.
- روغن فراوان ته قابلمهی تفلون نچسبی ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.
- مخلوط سیب زمینی را در روغن ریخته و آن را به طور یکنواخت ته قابلمه پهن کنید.
- ۲ الی ۳ دقیقه صبر کنید تا ته دیگ سیب زمینی خودش را بگیرد، سپس برنج آبکش را روی آن بریزید.
- حرارت را کم کنید و برنج را دم بگذارید.
- پس از ۴۰-۳۵ دقیقه ته دیگ سیب زمینی آماده است.
- حرارت را خاموش کنید، ۵ دقیقه صبر کنید و سپس ته دیگ را همراه با برنج به صورت قالبی در دیس پلو برگردانید.
نکته: اگر برنج را بلافاصله روی سیب زمینی بریزید، زعفران به خورد برنج رفته و ته دیگ سیب زمینی کم رنگ می شود.
۲. ته دیگ سیب زمینی ماکارونی
برای درست کردن یک ته دیگ سیب زمینی ماکارونی خوش آب و رنگ و خوشمزه نکات زیر را رعایت کنید:
- سیب زمینی را پوست گرفته با آب سرد بشویید، سپس آن را به صورت ورقههایی به ضخامت ۵-۴ میلی متر برش بزنید. دقت کنید که ورقههای سیب زمینی ضخامت یکسانی داشته باشند و زیاد ضخیم یا نازک نباشند.
- پس از ورقه کردن سیب زمینی دیگر نیازی به شستن آنها نیست.
- اگر ورقههای سیب زمینی خیس بودند آنها را با یک دستمال نخی مخصوص آشپزی کاملا خشک کنید و کنار بگذارید.
- پس از آماده کردن سس گوشت برای ماکارونی، ۱/۲ فنجان آب جوش در آن ریخته و اجازه دهید سس روی حرارت ملایم ریز جوش بزند تا به روغن بیفتد، روغنی که به دلیل وجود رب گوجه فرنگی و زردچوبه بسیار خوشرنگ است.
- اگر گوشت چرخ کردهی مورد استفاده برای تهیه سس گوشت، کم چرب است حتما روغن را به اندازه کافی یا حتی بیشتر در سس بریزید.
- هنگام دم کردن ماکارونی دقت کنید ته قابلمه کاملا خشک باشد و در ریختن روغن برای ته دیگ دست و دلبازی به خرج دهید. در غیر اینصورت باید قید ته دیگ سیب زمینی ترد و طلایی را بزنید.
- برای اینکه ته دیگ سیب زمینی خوبی عمل آید حتما از قابلمه تفلون نچسب استفاده کنید، در غیر اینصورت هرچقدر هم که روغن را داغ کنید باز هم احتمال چسبیدن سیب زمینی به ته قابلمه وجود دارد.
- روغن فراوان ته قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، سپس ورقههای سیب زمینی که قبلا آماده کردید را ته قابلمه بچینید.
- کمی زعفران روی سیب زمینیها بپاشید و در صورت تمایل مقداری کره روی آنها بمالید تا خوشمزهتر شوند.
- ماکارونی آبکش شده را با سس گوشت در ظرفی مخلوط کرده و سپس روی سیب زمینی بریزید.
- درب قابلمه را بسته و اجازه دهید ماکارونی به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط دم بکشد.
- سپس روی درب قابلمه دمی گذاشته و حرارت را کم کنید. اجازه دهید ماکارونی ۴۵-۴۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم دم بکشد. یکی از نکات مهم در برشته شدن ته دیگ سیب زمینی، دم کشیدن ماکارونی روی حرارت ملایم است.
- در فاصله دم کشیدن ماکارونی، روغن موجود در سس ماکارونی در ته قابلمه ته نشین شده و به خورد سیب زمینیها میرود.
- سیب زمینیها در روغن خوشرنگ و خوشمزه سس، سرخ شده و به رنگ نارنجی در میآیند.
- پس از ۴۰ دقیقه حرارت را خاموش کرده و ۵ دقیقه صبر کنید، سپس ماکارونی را از قابلمه به صورت قالبی در ظرف سرو برگردانید.
- به این روش میتوانید ته دیگ سیب زمینی برشته و خوشرنگی درست کنید که بسیار وسوسه انگیز است.

۳. ته دیگ سیب زمینی کنجدی
ته دیگ سیب زمینی کنجدی ظاهر زیبای وسوسه انگیزی به دیس پلو میدهد و کمتر کسی میتواند از خوردن آن چشم پوشی کند. برای درست کردن این ته دیگ سیب زمینی:
- سیب زمینی را مطابق آنچه در فوق ذکر شد، ورقه ورقه کنید.
- روغن فراوان ته قابلمهی تفلون نچسب داغ کنید.
- مقداری نمک و زعفران به روغن اضافه کرده و ورقههای سیب زمینی را در آن بچینید.
- سیب زمینیها را در روغن کمی تفت دهید و آنها را زیر و رو کنید تا دو طرف آنها کاملا زعفرانی شود.
- ورقههای سیب زمینی را از قابلمه خارج کرده و یک لایه کنجد به طور یکنواخت ته قابلمه بپاشید، سپس ورقههای سیب زمینی را روی کنجد بچینید.
- مراقب باشید که قابلمه را تکان ندهید چون در غیر اینصورت یکنواختی کنجد از بین میرود.
- برنج آبکش شده را روی سیب زمینی ریخته و اجازه دهید به مدت ۴۵-۴۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم دم بکشد.
نکته: در صورت تمایل میتوانید با قالب ورقههای سیب زمینی را به شکل دلخواه برش دهید که در اینصورت دورریز سیب زمینی زیاد میشود.
شما چه ترفند دیگری برای تهیه ته دیگ سیب زمینی سراغ دارید؟ دیدگاهها و تجربیات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” با مخاطبان جالبز درمیان بگذارید.
منبع: ستـــاره