
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:
- اختلال کندن پوست چیست؟
- علائم اختلال کندن پوست
- شرایط پیشرفت اختلال
- روشهای درمان
اختلال کندن پوست چیست؟
اختلال کندن پوست به دو شکل اتفاق میافتد:
- پوست کنی متمرکز: حالتی که فرد دچار تنش و اضطراب است، اما بعد از کندن پوست خود آرام میشود.
- پوست کنی غیر ارادی: حالتی که فرد بدون توجه و بدون اضطراب پوست خود را میکند.
علائم و تشخیص اختلال کندن پوست
- آیا زمان زیادی در طول روز برای کندن پوست صرف میکنید؟
- آیا جای زخم قابل تشخیصی براثر کندن پوست روی بدنتان ایجاد شده است؟
- آیا زمانی که به کندن پوست خود فکر میکنید، از این کار ناراحت میشوید؟
- آیا کندن پوست مزاحم کار و زندگی اجتماعی شماست؟ برای مثال به علت وجود جای زخم از رفتن به استخر یا باشگاه خودداری میکنید؟

چنین فردی اتفاقا تمایل زیادی به پنهان کردن این جای زخمها دارد. این افراد از رفتن به مکانهای عمومی که ممکن است زخمهایشان بدون پوشش باشد خودداری میکنند. یا با استفاده از آرایش، کلاه، نوع لباس و هر روش دیگری تلاش میکنند جای زخم خود را پنهان کنند. شما به راحتی میتوانید احساس خشم، خجالت و شرم را در این افراد تشخیص دهید.

اختلال کندن پوست چگونه پیشرفت میکند؟
۱. پس از یک عارضهی پوستی مثل جوش، عفونت پوستی یا جراحت؛ فرد ممکن است جای زخم یا جای جوش را بکند. او با اینکار باعث ایجاد جراحت بیشتر میشود و از بهبودی زخم و عارضه پوستی جلوگیری میکند. هرچه بیشتری اینکار را انجام دهد، پوست بیشتر دچار خارش میشود و فرد بیشتر زخم را میکند؛ و این چرخه ادامه پیدا میکند…
روشهای درمان اختلال کندن پوست
- تمرین معکوس عادت: در این متد درمانی، روانشناس تلاش میکند شرایط و موقعیتهایی که فرد مبتلا در آنها اقدام به کندن پوست خود میکند را شناسایی کند. این شرایط میتواند هرنوع موقعیت استرس زا و ناخوشایند برای بیمار باشد. بعد از تشخیص این موقعیتها روانشناس راهکارهای جایگزین برای مقابله با احساس بد به بیمار پیشنهاد میکند. برای مثال در مواقع استرس یک اسباب بازی پلاستیکی را فشار دهند، آدامس بجوند و ….
- کنترل محرک: روش دوم، تغییر موقعیتهای استرس زا و تحریک کننده است. در این روش روانشناس بعد از تشخیص موقعیتهایی که بیمار در آن اقدام به کندن پوست میکند، برای تغییر آنها تلاش میکند. برای مثال در موارد اختلال شدید فرد با پوشیدن دستکش این رفتار خود را کنترل میکند یا حتی گاها با حذف آینه از زندگی روزمره، فرد را از دیدن آثار و زخمهای پوستی بازمیدارند.
اگر به اختلال کندن پوست مبتلا شدیم چه کنیم؟
همچنین میتوانید همزمان با مراجعه به روانشناس، به متخصص پوست نیز مراجعه کنید تا از سلامت پوست خود مطمئن شوید یا آسیبهایی که به پوست خود رساندهاید را درمان کنید. با این کار به روند درمان اختلال وسواس گونهی خود نیز کمک کردهاید.
اختلال خود زشت پنداری؛ زیر تیغ جراحی در سایه سودجویان!
بسیاری از افراد در تنهایی اقدام به کندن پوست خود میکنند. اگر احساس میکنید که ممکن است به این اختلال مبتلا باشید، میتوانید با پیوستن به گروههای افراد مبتلا به این اختلال به روند پذیرش و حل مسئله سرعت ببخشید. در صورتی که در این زمینه تجربهای دارید، آنرا با ما درمیان بگذارید.
منبع: ستـــاره