جالبز/ اخبار داغ انتخابات را با جدال توئیتی جلیلی و لاریجانی آغاز می‌کنیم، در ادامه اظهارات نامزدهای ریاست‌جمهوری را به اطلاعتان می‌رسانیم و در پایان هم مهم‌ترین تحلیل‌ها را مرور خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برخورد خطرناک لاریجانی و جلیلی

توییت سعید جلیلی با واکنش علی لاریجانی همراه شد. جلیلی چندی پیش درحساب توئیتر خود نوشت: «کشور با نمایش اداره نمی شود! این که دو جمله ساخته شود و همه با آن سرگرم شوند؛ مصداق کار نمایشی است! اخیرا گفتند اقتصاد کشور، پادگان و دادگاه نیست! درست یا غلط! شما کارنامه کار خودتان را ارائه بدهید! ۱۲ سال رئیس مجلس بودید!!»
عکس‌العمل لاریجانی به این توییت این‌گونه بود: «احتراماً باید عرض کنم مهم‌ترین دستاوردمان این بود که با اجماع ملی اجازه ندادیم اقلیت بی‌منطقی، ایران را با تندروی به لبۀ پرتگاه ببرند. شما سرنوشت مردم را به شوخی گرفتید که به عنوان ‎یار کمکی آمدید تا ضعف‌های کاندیدای اصلی را بپوشانید؛ البته اگر «مواضع خطرناک» شما را گردن بگیرند.»

درخواست مناظره پر دردسر

اسحاق جهانگیری فراخوانی برای مناظره با کاندیداهای ریاست‌جمهوری مطرح کرد. صدا و سیما در اقدامی کم سابقه در انتهای خبر 2030 و بصورت ناگهانی و با قطع آیتم بدون تعارف، از آقای جهانگیری برای برنامه ساعت 21 یک شبکه اینترنتی وابسته به صدا سیما دعوت به مناظره انتخاباتی می‌کند.

جهانگیری در واکنش به این موضوع نوشت: صداوسیما طبق روال گذشته تحریف و تخریب را ادامه می‌دهد. دفاع از عملکرد دولت را رییس‌جمهوری و وزرا انجام می‌دهند. من می‌خواهم از عواملی بگویم که مسبب بحران‌های امروز ایران هستند و از برنامه‌هایی که برای مقابله با آن‌ها دارم. به قصد افق‌گشایی آمده‌ام.

در نهایت دبیر شورای سیاست‌گذاری ستاد انتخابات جهانگیری گفت: بعد از اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌ها، مناظره انجام خواهد شد.

شایعه‌ای غیرمنتظره

براساس شنیده‌ها، با افزایش فشارها به رستم قاسمی جهت انصراف از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، موضوع حمایت او از علی لاریجانی در عرصه انتخابات قوت گرفته است.

نامزدها چه گفتند؟

نامزدهای انتخاباتی با مصاحبه‌، گفت‌وگو و حضور در فضای مجازی در حال قدرت‌نمایی هستند. ببینیم کاندیداها چه گفته‌اند.

اعتراف لاریجانی

علی لاریجانی در مصاحبه با شبکه لبنانی ضمن بیان اینکه خودش نظامی و در سپاه بوده، تصریح کرد که در همه بخش‌های کشور «مشکلات» وجود دارد و او برای رقابتی‌کردن صحنه انتخابات تصمیم گرفته نامزد شود.

نصیحت عباس به محمد

محمد شریعتمداری، وزیر رفاه در توییتی نوشت: ‌نفت ملی شد ولی تبدیل به ثروت مردم نشد. دولتی شفاف و پاسخگو تشکیل می دهم و به فوریت طرحی را اجرا می کنم که مالکیت این سرمایه ملی به خود مردم اعطا شود.

اما عباس آخوندی وزیر سابق راه در پاسخ وی نوشت: ‌‌به‌ فکر افزایش رفاه ‎ملت از طریق افزایش ظرفیت تولید و ‎رشد اقتصادی و ‎اشتغال باش نه این حرف‌های پوپولیستی و بی‌مبنا.

شعارهای عجیب این نامزد

شاهین محمدصادقی، نامزد ریاست جمهوری وعده داده است اگر به خیابان پاستور راه یابد کرونا را در کشور شکست و واردات خودرو را آزاد خواهد کرد.

جهانگیری تهدید شد

نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در توئیتی نوشت: ‏اسناد تخلفات اسحاق جهانگیری که منجر به رای دادگاه شده است، جهت بررسی در تایید صلاحیت‌ها به شورای محترم نگهبان ارسال کردم. وی ادامه داد: کاندیداهای ریاست جمهوری نمی‌توانند در تاریکی تخلف کنند و در برابر مردم نسبت به وضعیت فعلی، بُغض نمایشی داشته باشند.

دو قطبی انتخابات کشور

سید حسین نقوی‌حسینی گفته است دو قطبی انتخابات ۱۴۰۰ بر دو محور مقاومت-مذاکره و مباحث اقتصادی با حضور ابراهیم رئیسی و علی لاریجانی محقق می‌شود. وی همچنین اظهار کرد: این که آقای لاریجانی گفته دولت او با دولت فعلی نسبی ندارد، تعارف است.

برنامه‌های n صفحه‌ای نامزدها

عباس عبدی درباره برنامه‌های نامزدها اظهار کرد: اینکه یک گروه یک برنامه ۱۵۰ صفحه‌ای بدهد، دیگری ۷۰۰۰ صفحه‌ای و نامزد بعدی ۱۰۰۰۰ صفحه‌ای نشان می‌دهد که درک ما از برنامه انتخاباتی وارونه است، زیرا نه مردم و نه حتی کارشناسان حوصله خواندن چنین متونی را ندارند، متونی که به راحتی قابل نقد هم نیستند.  برنامه انتخاباتی یک متن به نسبت جمع و جور حداکثر دو، سه صفحه‌ای یا هزار کلمه‌ای است.

رنگ و بوی انتخاباتی تحلیل‌ها

تحلیل‌های سرویس‌های سیاسی حال و هوای انتخاباتی دارد. با هم مهم‌ترین این مطالب را مرور خواهیم کرد.

ظریف طرف چه کسی را می‌گیرد؟

انتشار صوت جنجالی ظریف او را به تدریج از گعده انتخابات کنار گذاشت. اکنون این سوال پیش می‌آید ظریف در این رقابت سمت چه کسی خواهد ایستاد؟ پاسخ این سوال در مطلب زیر تبیین شده است.

سردرگمی اصلاح‌طلبان برای نامزد اصلی

جهانگیری، لاریجانی و پزشکیان نام‌هایی هستند که به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان باید از میان آنها یک گزینه قطعی را انتخاب کنند. در ادامه مطلبی درباره چند و چون انتخاب نامزد قطعی اصلاح‌طلبان برای انتخابات آمده است. با هم بخوانیم.

این روزهای پر التهاب

ایامی که در آن به سر می‌بریم از مهم‌ترین روزهای سرنوشت‌ساز برای کشور است. روزنامه آرمان ملّی تحلیلی را درباره اینکه در این بیست روز چه خواهد گذشت به رشته تحریر درآورده است.