
روشهای خشک کردن لیمو
۱) مراحل خشک کردن لیمو برای تهیه لیمو عمانی
استفاده از لیموترش تازه در غذا بسیار با ذائقه ایرانیها جور در میآید. شاید همین نکته و توجه به خواص لیمو ترش باعث شده آن را خشک کرده و به لیمو عمانی تبدیل کنند. اگر شما نیز قصد دارید در منزل لیمو عمانی تهیه کنید مراحل زیر را انجام دهید:
۲- لیموهای خراب، لک زده و گندیده را جدا و لیموها را به خوبی با آب سرد بشویید.
۳- لیموها را ابتدا برای یکی دو روز در سایه پهن کنید تا پوست آنها نازک شود. همچنین میتوانید مقداری نمک به لیموها اضافه کنید تا از گندیدگی آنها پیشگیری شود.
۴- در یک قابلمه لعابی یا تفلون، آب را جوش آورده و نصف لیوان سرکه سفید به آن اضافه کنید. سپس لیموها را در قابلمه ریخته و اجازه دهید چند ثانیه بجوشد (در اصطلاح یک قل بخورد.) سپس لیموها را در صافی ریخته و با آب سرد بشویید.
۵- مراحل بالا را تکرار کنید با این تفاوت که این بار لیموها را با آب سرد نشسته و اجازه دهید خود به خود سرد شوند. با این روش تلخی پوست لیموها گرفته میشود.
۶- پس از اینکه لیموها سرد شدند با چنگال یا خلال دندان یک سوراخ در آن ایجاد کرده و روی یک پارچه خشک کن تمیز پهن کنید.
۷- لیموها را به مدت ۱۰ روز در آفتاب تیز پهن کنید و پس از این مدت در سبد ریخته و در سایه قرار دهید تا خشک شوند.
معمولا دو تا سه ماه طول میکشد تا لیموها بطور کامل خشک شوند.

۲) خشک کردن لیمو با دستگاه خشک کن میوه
۲- حلقههای لیمو را داخل دستگاه خشککن قرار دهید و درجه تنظیم آن را روی ۵۷ درجه سانتیگراد قرار دهید.
۳- اسلایسهای لیمو را در یک لایه تکی درون سینی دستگاه خشک کن بچینید. مقدار زمان دقیق خشک شدن حلقههای لیمو به ضخامت و آب لیمو بستگی دارد، اما معمولا لیموها پس از یکی دور روز خشک میشوند.
۴- برای جلوگیری از خشک شدن بیشازحد لیمو، بعد از ۲۴ ساعت اول آنها را مدام و هر ۶ تا ۸ ساعت یکبار بررسی کنید.
بیشتر بدانید: طرز تهیه میوه خشک روی بخاری یا شوفاژ (چیپس میوه)
زمانی که حلقههای لیمو نسبتا ترد و سفت شدهاند، میتوانید آنها را جمعآوری و در ظرف دربسته برای چند ماه نگهداری کنید. اگر احساس میکنید لیموی شما هنوز کمی رطوبت دارد، برای جلوگیری از فاسد شدن، آنها را در یک کیسه سربسته درون یخچال قرار دهید.
به طور کلی لیمو ترش خشک شده را به دلیل دارا بودن مواد فراری که عامل ایجاد عطر و بوی آن است، حتما باید در محل خشک، خنک و در ظروف دربسته و به دور از نور مستقیم نگهداری کنید. همچنین توجه داشته باشید، لیموی خشک شده در اثر عمل تخمیر، کمی تلخ میشود، بنابراین برای جلوگیری از تلخ شدن غذا پیشنهاد میکنیم قبل از افزودن، تخمهای آن را درآورید.
آیا شما تجربهای در زمینه خشک کردن لیمو و درست کردن لیمو عمانی خانگی دارید؟ تجربیات خود را از طریق بخش ارسال نظر با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: ستـــاره