
عامل سرطانزای شماره 1
کفشهای پاشنهبلند
پوشیدن کفشهای راحت و دارای پاشنه کوتاه میتواند یکی از عوامل ایجاد تورمهای غیرضروری در بدن را برطرف کرده و مانع از ابتلای ما به سرطان شود. تورم یکی از فرآیندهای طبیعی بدن برای درمان است و زمانی ایجاد میشود که بدن در برابر یک محرک آزاردهنده مانند باکتریها، آسیبها و جراحتها قرار میگیرد. اما زمانی که این تورم حالت همیشگی و مزمن به خود بگیرد، بسیار مخرب میشود.
بخشی از این تورمهای مزمن بر اثر ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر، دیابت، بیماری قلبی و مانند آن به وجود میآیند. برای همین است که در افراد مبتلا به این بیماری خطر ابتلا به سرطان بسیار بیشتر از دیگران است.
عامل سرطانزای شماره 2
سرماخوردگیها
یکی دیگر از روشهای مهم برای پیشگیری از ایجاد تورم در بدن کاهش تعداد ابتلا به سرماخوردگیها و آنفلوآنزاهاست. این بیماریها نه تنها باعث ایجاد تورم زیادی در بدن میشوند، بلکه آسیبهایی را به وجود میآورند که اثرات آنها تا مدتها باقی میماند.

برای مثال هنگام ابتلا به سرماخوردگی مقدار زیادی از مواد شیمیایی با عنوان سیتوکینها در بدن ترشح میشوند که به سلولها فرمان میدهند فعالیت طبیعی خود را متوقف کرده و به جای آن پروتئينهای خاص را تولید کنند. این فعاليتها میتوانند باعث ایجاد نقصهایی در سلامت ما شوند که تا 10 سال بعد هم اثرات آن باقی میماند. اما در سال 2010 دانشمندان متوجه شدند افرادی که هر سال واکسنهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا میزنند نه تنها از ابتلا به این بیماریها پیشگیری میکنند، بلکه احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان نیز در آنها کاهش پیدا میکند.
جالب است بدانید اگر سرماخوردگیها و آنفلوآنزاها بیش از 2 هفته طول بکشند خطر ابتلا به بیماریهایی مانند چاقی، حمله قلبی، سکته و سرطان را تا آخر عمر زیاد میکنند. بنابراین اگر نمیتوانید از واکسنهای سرماخوردگی یا آنفلوآنزا استفاده کنید بهتر است حتما بهداشت را رعایت كرده و تا حد امکان از افراد مبتلا فاصله بگیرید.
عامل سرطانزای شماره 3
مکملها و مولتیویتامینها
فقط افراد مبتلا به کمبود ویتامین و مواد معدنی و زنان باردار مجاز به استفاده از مکملها هستند. در سال 2010 آژانس تحقیقات سلامت ايالاتمتحده با بررسی 63 تحقیق گسترده به این نتیجه رسید که استفاده از مولتیویتامینها هیچ تاثیری در پیشگیری از ابتلا به سرطان و بیماری قلبی در بین اکثر مردم جهان ندارند. در عوض استفاده از بعضی از مکملها مانند ویتامین E، بتا کاروتین و ویتامین C میتوانند به سلامت بدن آسیب وارد کرده و خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهند. بسیاری از مردم معتقدند آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین E میتوانند با رادیکالهای آزاد و مضر بدن که بر اثر عواملی مانند سیگار کشیدن، نور آفتاب و مصرف غذاهای چرب به وجود میآیند، مبارزه کنند.
حقیقت این است که از بین بردن کامل این رادیکالهای آزاد کار درستی نیست. بدن در بعضی موارد این رادیکالهای آزاد را تولید میکند تا با سلولهای مضر از جمله سلولهای سرطانی مبارزه کند. اگر شما با مصرف دائمی ویتامینها این مکانیسم را متوقف کنید، بدن توانایی طبیعی کنترل خود را از دست میدهد. بنابراین بهتر است به جای آنکه پول خود را صرف خرید مکملهای گرانقیمت کنید، غذاهای سالم و باکیفیت بهتر تهیه کنید.
عامل سرطانزای شماره 4
غذا و خواب نامنظم
افرادی که هر روز در یک ساعت مشخص غذا میخورند، به تختخواب میروند و صبحها از خواب بیدار میشوند، میزان فشار به بدن خود را به حداقل میرسانند. یکی از مواردی که بدن ما به شدت به آن نياز دارد، داشتن برنامه منظم و یکنواخت است. برای همین بهتر است برنامه خواب منظمی داشته باشید و اگر یک شب دیر به تختخواب رفتید، سعی کنید روز بعد در همان ساعت معمول و همیشگی از خواب بیدار شوید. نداشتن برنامه خواب و غذای نامنظم میتواند باعث افزایش شدید هورمون استرس به نام کورتیزول در بدن شده که در درازمدت اثرات آن در سراسر بدن قابل مشاهده است.
عامل سرطانزای شماره 5
اجتناب از مصرف بعضی از داروهای خاص
استاتینها که پایینآورنده کلسترول خون هستند، به افرادی تجویز میشوند که در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی هستند. انجام بعضی از تحقیقات نشان داده استفاده از این داروها نقش بسیار مهمی در پایین آوردن میزان تورم بدن دارند و میتوانند احتمال ابتلا به بسیاری از بیماریها را کاهش دهند. به همین دلیل همه افراد بالای 40 سال که یکی از ریسکهای خطر برای ابتلا به بیماری قلبی مانند چاقی، سابقه خانوادگی و فشار خون بالا را دارند باید با مشورت پزشک خود استفاده از این داروها را آغاز کنند.
مطالعات بیشتر نشان داده كه استفاده از این داروها نه تنها خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهد، بلکه احتمال خطر مرگ در اثر بیماریهای غیرقلبی مانند عفونتها و بیماریهای تنفسی را هم کم میکند. همچنین افراد بالای 50 سال باید با پزشک خود در مورد استفاده دائمی از آسپیرین مشورت کنند، حتی اگر دچار بیماری قلبی نیستند. تحقیقات زیادی انجام شده که نشان میدهد این دارو میتواند خطر ابتلا به همه سرطانها را کاهش دهد.
عامل سرطانزای شماره 6
دهانشویهها

عامل سرطانزای شماره 7
استفاده از رنگ موها
زنانی که به طور دائمی از رنگ مو استفاده میکنند بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند. این اولین بار است که دانشمندان متوجه تعداد دفعات استفاده از این محصولات و ارتباط آن با ایجاد سرطان شدهاند. تحقیقات نشان میدهد زنانی که حداقل یک بار در ماه موهای خود را رنگ میکنند با احتمال دوبرابر بیشتر از زنان دیگر ممکن است سرطان مثانه را تجربه کنند. اگر استفاده از این محصولات بیش از 15 سال است که ادامه دارد، باید گفت احتمال ابتلا به سرطان تا سه برابر بیشتر میشود.
عامل سرطانزای شماره8
شبكه های اجتماعي
استفاده از سایتهای اجتماعی باعث کاهش میزان ارتباطات چهره به چهره شده و در عوض احتمال ابتلا به بیماریهای بسیار جدی را افزایش میدهد. دانشمندان معتقدند فرستادن ایمیل به دیگران به جای ارتباطات رودررو اثرات بیولوژیک بسیار زیادی روی بدن دارد. منزوی شدن انسانها باعث تغییر شیوه کار ژنهای بدن، سیستم ایمنی و حتی رگهای خونی میشود و عملکرد مغز را نيز تحت تاثیر قرار میدهد.
این عوامل میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای خطرناک مانند سرطان، سکته، بیماری قلبی و آلزایمر را افزایش دهد. تحقیقات نشان میدهد از 30 سال پیش به بعد، مردم زمان کمتری را برای ملاقاتهای رودررو صرف میکنند که دلیل اصلی آن هم افزایش استفاده از تکنولوژیهای جدید در جامعه است. این کار باعث کاهش ترشح هورمون اکسیتوسین یا هورمون علاقه میشود و فعالیت بعضی از ژنهای بدن را که در سیستم ایمنی و محافظت از بدن تاثیر دارند، تغییر میدهد. در طول 20سال گذشته تعداد افرادی که معتقدند کسی را ندارند که بتوانند با آنها در مورد موضوعات مهم بحث کنند، بیش از سهبرابر شده است. امروزه والدین زمان کمتری را در مقایسه با 10 سال پیش با فرزندان خود سپری میکنند و همسران هم بخش زیادی از ساعات شبانهروز در کنار هم نیستند.
عامل سرطانزای شماره 9
نشستن مداوم
شاید عجیب به نظر برسد، اما علت ابتلای درصد زیادی از افراد به بیماری سرطان، نشستن طولانیمدت بوده است. نشستن طولانی مدت میزان تریگلیسرید، کلسترول، فشار و قند خون را افزایش داده و ترشح هورمون اشتها را بیشتر میکند. تحقیقات انجام شده توسط جامعه سرطان ايالاتمتحده در سال 2010 نشان داد، نشستن بیش از 6 ساعت در روز درست به اندازه سیگار کشیدن و حتی بیشتر از آن میتواند به سلامت انسانها آسیب وارد کند.

عامل سرطانزای شماره 10
آبميوهها
قبلا تصور میشد نوشیدن یک لیوان آبمیوه بهترین روش برای شروع روز است. اما دانشمندان معتقدند مصرف بعضی از آبمیوهها نه تنها مفید نیستند، بلکه خطر مبتلا شدن به سرطان را هم افزایش میدهند. آبمیوههای صنعتی به قدری شکر دارند که بدن را برای جذب و حتی دفع این مقدار با مشکل مواجه میکنند.
در حقیقت طی روند تولید و بستهبندی آبمیوهها، بخش زیادی از ترکیبات ضدسرطان آنها از بین میرود. دانشمندان استرالیایی تصمیم گرفتند تاثیر مصرف میوهها، سبزیجات و انواع مختلفی از آبمیوهها را در پیشگیری از سرطان بررسی کنند. بعد از انجام تحقیقات روی 2 هزار و 200 نفر، آنها متوجه شدند خوردن میوههایی مانند سیب و گلابی و سبزيجاتي مانند کلم بروکلی و گل کلم احتمال ابتلا به سرطان را کاهش داده و در عوض نوشیدن آبمیوههای صنعتی این احتمال را افزایش میدهد. این تحقیقات همچنین نشان داد افرادی که بیش از 3 لیوان در روز از این آبمیوهها مصرف میکنند با احتمال بیشتری به یکی از انواع سرطانهای روده دچار میشوند.