این مقاله توسط تیم زوم ارز ارائه شده است. چنانچه قصد دارید به اطلاعات تخصصی در حوزه ارزهای دیجیتال و بلاکچین دسترسی داشته باشید، لطفاً به پایگاه خبری و آموزشی زوم ارز سر بزنید.

مقدمه

ارزهای دیجیتال به عنوان یک روش پرداخت جایگزین بیش از یک دهه است که پا به عرصه گذاشته‌اند و با استفاده از الگوریتم‌های رمزنگاری ایجاد می‌شوند. به‌کارگیری فناوری رمزنگاری به این معنا است که ارزهای دیجیتال هم به عنوان یک ارز و هم به عنوان یک سیستم حسابداری مجازی عمل می‌کنند. رمز ارز بیت کوین بزرگ‌ترین ارز دیجیتال در بازار به شمار می‌رود که تا به امروز توانسته جایگاه خود را حفظ کند. اما بیت کوین چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟ حتی پیش‌بینی قیمت برای آینده شاید سؤال مهم‌تری برای برخی‌ها باشد. برای دریافتن پاسخ این سؤالات و بیشتر به ادامه مطلب مراجعه کنید.

ارز دیجیتال بیت کوین چیست؟

بیت کوین یک ارز دیجیتال است که بدون هر گونه نظارت مرکزی یا دخالت عوامل ثالث مانند بانک‌ها یا دولت‌ها عمل می‌کند. در عوض، بیت کوین به نرم‌افزار همتا به همتا (P2P) و رمزنگاری متکی است. بیت کوین را می‌توان به واحدهای کوچک‌تری تحت عنوان «ساتوشی» تقسیم و برای انجام تراکنش‌های پرداخت استفاده کرد. اما بیت کوین به عنوان یک ذخیره ارزش مانند طلا نیز در نظر گرفته می‌شود. این بدان خاطر است که قیمت بیت کوین از زمان عرضه تا کنون به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.

شاید ساده‌ترین راه برای درک بیت کوین این باشد که آن را مانند اینترنت برای پول در نظر بگیرید. اینترنت کاملاً دیجیتالی است، هیچ شخص واحدی مالک آن نیست و یا آن را کنترل نمی‌کند و مهم‌تر از همه، بدون مرز است، یعنی هر کسی با ابزار مناسب می‌تواند به آن وصل شود. اینترنت 24 ساعته کار می‌کند و افرادی که از آن استفاده می‌کنند، می‌توانند به راحتی داده‌ها را با همدیگر به اشتراک بگذارند.

حال تصور کنید یک «ارز اینترنتی» وجود داشته باشد که همه کسانی که از اینترنت استفاده می‌کنند بتوانند به تأمین امنیت آن کمک کنند، آن را منتشر کنند و بتوانند بدون دخالت عامل ثالثی مانند بانک، مستقیماً پرداخت انجام دهند. این همان چیزی است که در اصل بیت کوین ارائه می‌دهد.

همه تراکنش‌های رمز ارز بیت کوین در یک دفتر کل عمومی ثبت می‌شوند و نسخه‌های کپی آن بر روی سرورهایی در سرتاسر جهان نگهداری می‌شوند. هر کسی که یک رایانه یدکی دارد می‌تواند یکی از این سرورها را راه‌اندازی کند. این سرورها با نام نود (Node) یا گره شناخته می‌شوند. اجماع در مورد اینکه چه کسی صاحب کدام کوین‌ها است، به جای تکیه بر یک منبع مرکزی موثق مانند بانک، از طریق رمزنگاری در این گره‌ها حاصل می‌شود.

عملکرد رمز ارز بیت کوین

بیت کوین بر روی یک دفتر کل توزیع شده دیجیتال به نام بلاکچین ساخته شده است. همانطور که از نام آن مشخص است، بلاکچین مجموعه‌ای مرتبط از داده‌ها است که از واحدهایی به نام بلاک ساخته شده‌اند. هر بلاک حاوی اطلاعاتی در مورد هر تراکنش از جمله تاریخ و زمان، ارزش کل، فرستنده و گیرنده و یک کد شناسایی منحصربه‌فرد است. ورودی‌ها به ترتیب زمانی در کنار هم قرار می‌گیرند و زنجیره دیجیتالی از بلاک‌ها را ایجاد می‌کنند. هنگامی که یک بلاک به زنجیره اضافه می‌شود، برای هر کسی که مایل به مشاهده آن باشد، قابل دسترس می‌شود.

غیر متمرکز بودن ویژگی اصلی بلاکچین است، به این معنی که توسط هیچ سازمانی کنترل نمی‌شود. بلاکچین را می‌توان مانند Google Doc دانست که هر کسی می‌تواند روی آن کار کند. هیچ کسی مالک آن نیست، ولی هر کس که بخواهد می‌تواند در آن مشارکت داشته باشد.

اگرچه این ایده که هر کسی می‌تواند بلاکچین را ویرایش کند ممکن است خطرناک به نظر برسد، اما در واقع این چیزی است که بیت کوین را قابل اعتماد و ایمن می‌کند. برای اینکه یک بلاک تراکنش به بلاکچین بیت کوین اضافه شود، باید توسط اکثر دارندگان رمز ارز بیت کوین تأیید شود. کدهای منحصربه‌فرد مورد استفاده برای شناسایی کیف پول و تراکنش‌های کاربران باید با الگوی رمزگذاری مناسب مطابقت داشته باشند.

این کدها اعداد طولانی و تصادفی هستند که تولید آن‌ها را به شدت دشوار می‌کند. تصادفی بودن آماری کدهای تأیید بلاکچین که برای هر تراکنش مورد نیاز هستند، خطر ایجاد تراکنش‌های تقلبی بیت کوین را به شدت کاهش می‌دهد و به نوبه خود باعث می‌شود که امنیت بلاکچین بالا برود.

اهداف و ویژگی‌های رمز ارز بیت کوین

بیت کوین به عنوان راهکاری برای انتقال پول به واسطه اینترنت ایجاد شد. هدف از معرفی این رمز ارز ارائه یک سیستم پرداخت جایگزین با عملکردی فارغ از کنترل مرکزی بود. بیت کوین دارای ویژگی‌هایی است که آن را از سایر دارایی‌های سنتی مانند املاک و مستغلات، سهام و حتی طلا متمایز می‌کند.

تمرکززدایی

شبکه بیت کوین یک دارایی مالی واقعاً غیر متمرکز به شمار می‌رود، زیرا فرآیند اعتبارسنجی مستلزم اجماع در بین تمام گره‌های شبکه بیت کوین است. گره رایانه‌ای متصل به شبکه‌ای از رایانه‌های مستقل دیگر است که از طریق اینترنت با یکدیگر ارتباط دارند. به عبارت دیگر، تمرکززدایی به عنوان یک سیستم نظارت و موازنه قبل از اضافه شدن بلاک‌ها به زنجیره عمل می‌کند.

مقاومت در مقابل سانسور

امروزه به غیر از دو نفر که ارزهای فیات را شخصاً مبادله می‌کنند، شاید روش دیگری برای مبادله دارایی‌های مالی بدون نوعی سانسور از طریق نهادهای حاکمیتی وجود نداشته باشد. ناشناس بودن تراکنش‌ها یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد بیت کوین است. آدرس کاملاً ناشناس است و به یک کلید خصوصی نیاز دارد که فقط در اختیار صاحب کیف پول رمز ارز بیت کوین است.

هارد کپ 21 میلیون بیت کوین

هیچ موقع بیشتر از 21 میلیون بیت کوین وجود نخواهد داشت. هارد کپ 21 میلیونی در هسته کد بیت کوین تعبیه شده است. نمی‌توان این را تغییر داد، مگر اینکه اجماع متفق القولی برای این قضیه وجود داشته باشد. خوشبختانه، ثابت بودن عرضه بیت کوین به یکی از ارزشمندترین ویژگی‌های این رمز ارز و به انگیزه‌ای برای ادامه یافتن تأیید اعتبار شبکه تبدیل شده است.

تغییرناپذیری

هر تراکنش در شبکه بیت کوین در بلاک‌ی ذخیره می‌شود که با بلاک تراکنش‌های قبلی مرتبط است. فناوری بلاکچین تغییرناپذیر است که یعنی هیچ نهادی نمی‌تواند اطلاعات موجود در شبکه را پاک کرده یا تغییر دهد. تراکنش‌های بیت کوین توسط گره‌ها به واسطه رمزنگاری تأیید شده و در بلاکچین ثبت می‌شوند. تغییرناپذیری این شبکه را قابل اطمینان و قابل اعتماد می‌سازد.

اثر شبکه‌ای

در طول سالیان گذشته، بیت کوین به تدریج به یک دارایی متداول تبدیل شده است. برآوردها نشان می‌دهد که بیش از یکصد میلیون کاربر فعال بیت کوین در سراسر جهان وجود دارد. محبوبیت و فراگیری بیت کوین باعث بالا رفتن ارزش آن و متعاقباً، افزایش مقبولیت این ارز دیجیتال نسبت به سایر دارایی‌های سنتی شده است.

پیش‌بینی قیمت برای آینده

سال 2022 سال بسیار سختی برای کل بازار ارزهای دیجیتال من جمله بیت کوین بوده است. در واقع، بیت کوین به عنوان بزرگ‌ترین ارز دیجیتال جهان، تقریباً 65 درصد از ارزش خود را در طول سال میلادی گذشته از دست داد.

چشم‌انداز صعودی

اخیراً، بیت کوین برای اولین بار در شش ماه گذشته توانست سطح 25 هزار دلار را لمس کند. رمز ارز بیت کوین با رسیدن به سطح 25 هزار دلار بارقه امید را در دل خیلی‌ها برای رسیدن به سطح 30 هزار دلار زنده کرد، اما نتوانست این سطح را حفظ کند و به کانال 24 هزار دلار بازگشت.

باید اشاره کنیم که قیمت بیت کوین پس از عبور از سطح مهم 16,800 دلار سیگنال‌های مثبتی را از خود نشان داد. پس از آن، افزایش قیمت شتاب بیشتری به خود گرفت و تا چندی پیش روند صعودی همچنان به قوت خود باقی بود.

یکی از دلایلی که کارشناسان به آینده بیت کوین خوش‌بین هستند، این است که سال 2024 میزبان رویداد هاوینگ خواهد بود. رویداد هاوینگ یا نصف شدن بیت کوین هر چهار سال یک بار اتفاق می‌افتد. این رویداد به طور کلی برای قیمت بیت کوین مثبت تلقی می‌شود، زیرا به کاهش عرضه کمک می‌کند. از لحاظ تاریخی نیز هاوینگ نشانه بسیار خوبی برای افزایش شتاب قیمت بیت کوین بوده است.

رویداد هاوینگ بیت کوینقیمت در روز هاوینگقیمت 150 روز بعد
201212.35 دلار127 دلار
2016650.53 دلار758.81 دلار
20208821.42 دلار10,943 دلار

دلیل دیگر افزایش اخیر قیمت بیت کوین را می‌توان در رویکرد کمتر تهاجمی فدرال رزرو آمریکا برای افزایش نرخ بهره دانست. این موضوع به بیت کوین کمک کرد تا مسیر صعودی خود را حفظ کند و در مقایسه با سایر دارایی‌ها عملکرد بهتری داشته باشد.

به علاوه، سرمایه‌گذاران بزرگ یا همان نهنگ‌ها بار دیگر شروع به انباشت بیت کوین کرده‌اند. بر اساس داده‌های Santiment، نهنگ‌های بزرگ بین 1,000 تا 10,0000 بیت کوین در کیف پول خود نگهداری می‌کنند که می‌تواند نشان از بازگشت قیمت رمز ارز بیت کوین به روند صعودی باشد.

چشم‌انداز نزولی

طیف دیگری از سرمایه‌گذاران، شرکت‌ها و مؤسسات بزرگ دیدگاه متضادی در مورد بیت کوین دارند. به عقیده آن‌ها، بیت کوین در آینده دوباره سقوط خواهد کرد و این افزایش قیمت تله‌ای بیش نیست.

به عقیده برخی از تحلیلگران و سرمایه‌گذاران بزرگ درباره تحلیل بیت کوین، بیت کوین می‌تواند تا سطوح 12 و 10 هزار دلار نیز افت کند. برخی افزایش قیمت حامل‌های انرژی را در کنار سایر عوامل به این قضیه نسبت می‌دهند. علاوه بر این، پیش‌بینی بانک استاندارد چارترد در مورد بیت کوین بسیار جالب است. آن‌ها پیش‌بینی کرده‌اند که بیت کوین در سال جاری میلادی می‌تواند تا سطح 5 هزار دلار هم کاهش یابد.

کارشناسان بر این باور هستند که افزایش نرخ بهره و سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه اجازه نخواهند داد که بیت کوین در آینده نزدیک رشد چندانی داشته باشد. با کاهش اعتماد به بازار، سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند از دارایی‌های پرخطری مانند بیت کوین دوری کنند. کسانی هم که دارایی بیت کوین خود را نگه داشته‌اند، ممکن است با تصمیم به فروش فشار بی موردی را مجدداً بر بازار تحمیل کنند.

معرفی صرافی‌ها و کیف پول ارز دیجیتال بیت کوین

اگر علاقه‌مند به خرید و فروش ارزهای دیجیتال هستید، باید حساب کاربری در یکی از صرافی‌های ارز دیجیتال باز کنید. حدود 500 صرافی مختلف وجود دارد که می‌توانید برای خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین از آن‌ها استفاده کنید. همچنین، چنانچه قصد نگهداری بیت کوین را دارید، می‌توانید از کیف پول‌های مختلف استفاده کنید. کیف پول‌ها اساساً به دو دسته نرم‌افزاری و سخت‌افزاری تقسیم می‌شوند. در زیر لیستی کوتاه از بهترین صرافی‌ها و کیف پول‌های معروف رمز ارز بیت کوین آورده شده است.

اگر قصد خرید بیت کوین را دارید، می توانید مقاله آموزش خرید بیت کوین را مطالعه نمایید. و همچنین اگر قصد استخراج بیت کوین را دارید، مقاله آموزش استخراج بیت کوین را در زوم ارز مطالعه نمایید.

صرافی‌ها

  • Kraken
  • Gemini
  • Crypto.com
  • Kucoin
  • Coinbase
  • Coinex
  • Binance
  • Huobi
  • Bitfinex
  • Bybit

کیف پول‌ها

  • Coinbase Wallet
  • Ledger Nano S
  • Trezor
  • Electrum
  • Mycelium
  • Exodus
  • Edge
  • BitPay Wallet
  • GreenAddress
  • Trust Wallet

منبع: زوم ارز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *