خورش قیمه یا خورشت لپه یکی از خورش های قدیمی و سنتی ایرانی است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن لپه ، گوشت و لیمو عمانی است.

جالبز | دسته آشپزی – خورش قیمه از غذاهای قدیمی و بسیار خوشمزه ایرانی است. خورشی که با روش های مختلف تهیه می‌شود و به خوشمزگی و خوش آب و رنگ بودن شهرت دارد. پیاز، لپه و گوشت از محتویات این خورش محسوب می شود. بعضی از خانم ها خورش قیمه را با گوشت چرخ کرده درست می کنند. تهیه خورش به این روش به زمان کمتری برای طبخ نیاز دارد، چون گوشت چرخ کرده زودتر می پزد. بعضی کدبانوها هم از ریختن هرگونه گوشت خودداری کرده و از قارچ به جای گوشت استفاده می‌کنند.

 

طرز تهیه خورش قیمه ( خورشت لپه )

 

 مواد لازم برای تهیه خورش قیمه

به منظور تهیه این غذا برای هشت نفر، به مواد اولیه‌‌ی زیر احتیاج دارید.

مواد لازم
گوشت گوسفند قیمه ای خرد شده300 گرم
لپه2 پیمانه
پیاز بزرگ1 عدد
لیمو عمانی10 عدد
زعفران سابیده شده1 قاشق چایخوری
روغن مایعبه میزان لازم
رب گوجه فرنگی1 قاشق سوپخوری سرپر
دارچین1 قاشق چایخوری سرخالی
زردچوبه1 قاشق چای خوری سرخالی
نمکبه میزان لازم
سیب زمینی متوسط و خلالی شده4 عدد

 

طرز تهیه خورش قیمه

1. ابتدا لپه را در کاسه‌ای ریخته و خوب بشویید، سپس آن را در سبدی آبکشی کنید. گوشت را نیز بشویید و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، پیاز را پوست کنده و به‌صورت خلالی خرد کنید.

2. داخل قابلمه‌ای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. حالا پیاز خردشده را در روغن به اندازه‌ای تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. در حین سرخ‌شدن پیاز، یک قاشق چای‌خوری زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید.

3. تکه‌های گوشت را به پیازداغ اضافه کنید و روی حرارت مرتب هم ‌بزنید تا گوشت تفت داده شود، سپس لپه را اضافه کرده و به هم‌زدن ادامه دهید تا تفت بخورد و موقع پخت وا نرود. در این زمان مقداری نمک هم اضافه کنید.

4. بعد از حدود ۳ تا ۴ دقیقه، از تفت‌دادن گوشت و پیاز و لپه، حدود ۲ پیمانه آب جوشیده به مخلوط اضافه کنید و بگذارید روی حرارت کم اجاق‌گاز بپزد. بعد از اینکه مواد چند جوش زد، پودر زعفران که قبلا در مقداری آب جوش حل کرده بودید را به مواد اضافه کنید.

5. در فاصله طبخ گوشت و لپه، لیمو عمانی‌ها را شسته و در کاسه‌ای حاوی آب جوش کمی خیس کنید.

سپس به وسیله چنگال چند سوراخ داخل آنها ایجاد کنید و در خورش بریزید. حالا حدود ۲ ساعت صبر کنید تا خورش روی حرارت ملایم اجاق‌گاز جا بیفتد.

6. در این فاصله، سیب‌زمینی‌ها را هم پوست کنده و پس از خلالی‌کردن در روغن سرخ کنید.

7. در یک ظرف فلزی جداگانه، رب را در کمی روغن تفت داده، سپس به غذا اضافه کنید. به این صورت رب، رنگ بهتری در غذا ایجاد می‌کند. بعد از حدود یک ربع، پودر دارچین را بیفزایید. حالا خورش را در ظرف موردنظر بریزید و با سیب‌زمینی سرخ کرده تزئین کنید.

 

طرز تهیه خورش قیمه ( خورشت لپه )

 

راز و رمز خوشمزه‌تر شدن خورش قیمه

  • باتوجه به اینکه رب گوجه‌فرنگی، طبخ لپه و گوشت را به تاخیر می‌اندازد، آن را در مراحل آخر اضافه کنید.
  • دارچین را نیز در مراحل پایانی طبخ خورش اضافه کنید زیرا افزودن آن در مرحله اول طبخ، باعث تیره‌شدن رنگ خورش می‌شود.
  • استفاده از زعفران در خورش قیمه سلیقه ای است و می توانید به عنوان ادویه فقط از دارچین، فلفل سیاه و زردچوبه استفاده کنید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *